Рецепт налисників із творогом

Рецепт налисників із творогом
3.3
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти

Тісто для налисників:

  • 300 гр борошна
  • 250 мл молока
  • 250 мл чистої води
  • 2 яйця
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. сметани
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1/4 ч.л. солі

Начинка для налисників із творогу:

  • 250-300 гр творогу
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. сметани
  • 3 ст.л. цукру
  • щіпка солі
  • щіпка ваніліну
  • + 60 гр вершкового масла і 2 ст.л. цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тіста для налисників. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати поки що в холодильник. Жовтки з'єднати зі сметаною і розтерти до однорідного кольору.
  2. Додати сіль, цукор - збити виделкою або вінчиком до однорідності. Збиваючи, влити тонкою цівкою молоко. В отриману масу просіяти борошно і вимішати до однорідності. Охолоджені білки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків, підмішати до жовткового тіста.
  3. Отриману масу поступово розвести холодною чистою водою і вимішати до однорідної консистенції. Влити олію і перемішати. Води може знадобитися трохи менше або більше, тісто для налисників має вийти рідкувате.
  4. Сковороду змастити шматочком вершкового масла і поставити на вогонь. На розпечену сковорідку вилити приблизно половину ополоника тіста і рівномірно розподілити по поверхні. Налисники мають бути тонкими, але круглими (доходити до країв сковороди).
  5. Складати готові млинці стопкою на окрему тарілку. Коли все тісто закінчиться, приготувати начинку для налисників. Творог протерти через сито (це робити не обов'язково), додати цукор, ванілін і дрібку солі, розтерти масу виделкою.
  6. Додати сметану і знову розтерти. Вбити в сирну масу сире яйце і ретельно перемішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити невеликою кількістю вершкового масла.
  7. Поверхню кожного млинця змастити рівномірним шаром сирної маси і згорнути в щільний рулет. Таким чином змастити і згорнути всі млинці з начинкою. Кожен рулетик розрізати поперек на дві частини.
  8. Скласти налисники з сиром у форму, після кожного шару якомога рівномірніше викладаючи тонкі плоски масла та посипаючи цукром. Зазвичай таких шарів два, значить покрити кожен 30 гр вершкового масла і засипати ложкою цукру. Якщо шарів більше - збільште кількість масла і цукру.
  9. Запікати налисники в духовці приблизно 15 хвилин за вказаної температури. Вийняти форму і залишити остигати на 5 хвилин. Подавати налисники гарячими, особливо смачно зі сметаною.  Смачного!