Рецепт налисників із творогом
Кухня
Інгредієнти
Тісто для налисників:
- 300 гр борошна
- 250 мл молока
- 250 мл чистої води
- 2 яйця
- 3 ст.л. цукру
- 1 ст.л. сметани
- 1 ст.л. рослинної олії
- 1/4 ч.л. солі
Начинка для налисників із творогу:
- 250-300 гр творогу
- 1 яйце
- 3 ст.л. сметани
- 3 ст.л. цукру
- щіпка солі
- щіпка ваніліну
- + 60 гр вершкового масла і 2 ст.л. цукру
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування тіста для налисників. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати поки що в холодильник. Жовтки з'єднати зі сметаною і розтерти до однорідного кольору.
- Додати сіль, цукор - збити виделкою або вінчиком до однорідності. Збиваючи, влити тонкою цівкою молоко. В отриману масу просіяти борошно і вимішати до однорідності. Охолоджені білки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків, підмішати до жовткового тіста.
- Отриману масу поступово розвести холодною чистою водою і вимішати до однорідної консистенції. Влити олію і перемішати. Води може знадобитися трохи менше або більше, тісто для налисників має вийти рідкувате.
- Сковороду змастити шматочком вершкового масла і поставити на вогонь. На розпечену сковорідку вилити приблизно половину ополоника тіста і рівномірно розподілити по поверхні. Налисники мають бути тонкими, але круглими (доходити до країв сковороди).
- Складати готові млинці стопкою на окрему тарілку. Коли все тісто закінчиться, приготувати начинку для налисників. Творог протерти через сито (це робити не обов'язково), додати цукор, ванілін і дрібку солі, розтерти масу виделкою.
- Додати сметану і знову розтерти. Вбити в сирну масу сире яйце і ретельно перемішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити невеликою кількістю вершкового масла.
- Поверхню кожного млинця змастити рівномірним шаром сирної маси і згорнути в щільний рулет. Таким чином змастити і згорнути всі млинці з начинкою. Кожен рулетик розрізати поперек на дві частини.
- Скласти налисники з сиром у форму, після кожного шару якомога рівномірніше викладаючи тонкі плоски масла та посипаючи цукром. Зазвичай таких шарів два, значить покрити кожен 30 гр вершкового масла і засипати ложкою цукру. Якщо шарів більше - збільште кількість масла і цукру.
- Запікати налисники в духовці приблизно 15 хвилин за вказаної температури. Вийняти форму і залишити остигати на 5 хвилин. Подавати налисники гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного!