Рецепт гуляшу зі свинини та сметани

Рецепт гуляшу зі свинини та сметани
4.5
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр свинини
  • 450-500 мл бульйону або чистої води
  • 2 цибулини
  • 3 ст.л. сметани
  • 1 помідор (можна замінити 1 ст.л. томатної пасти)
  • 1 ст.л. борошна
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'якоть свинини промити, обсушити і порізати невеликими кубиками приблизно 3 см стороною. Скласти подрібнене м'ясо в миску, засипати пів-ч.л. солі, поперчити і перемішати. Залишити м'ясо на час приготування інших інгредієнтів для гуляшу.
  2. Цибулю почистити та порізати півкільцями. На помідорі зробити хрестоподібний надріз і покласти його на кілька хвилин у киплячу воду. Перекласти бланшований помідор на кілька хвилин у ємність із холодною водою. Очистити помідор від шкірки і порізати дрібними шматочками.
  3. На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні протягом 3-4 хвилин, помішуючи. Потім додати в сковороду з цибулею м'ясо і перемішати. Смажити свинину на середньо-сильному вогні близько 10 хвилин, помішуючи.
  4. Потім додати томатну пасту і ретельно перемішати. Через кілька хвилин влити бульйон/воду і знову перемішати. Після закипання зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою. Готувати гуляш зі свинини на слабкому вогні 35-40 хвилин.
  5. Потім злити рідину, що утворилася, в окрему ємність, каструлю з м'ясом зняти з вогню та накрити кришкою. На сухій сковороді обсмажити борошно протягом 4-5 хвилин до золотистого відтінку. Влити в борошно, помішуючи, томатну рідину, що утворилася під час тушкування м'яса.
  6. Готувати соус на середньому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи, до загустіння. Додати отриману масу до свинини з цибулею разом зі сметаною, посолити і поперчити все за смаком, перемішати.
  7. Додати лавровий лист і поставити каструлю на вогонь. Тушкувати гуляш зі свинини зі сметаною приблизно 5 хвилин після закипання на невеликому вогні. Зняти каструлю з вогню і накрити кришкою на 10-15 хвилин.
  8. Розкласти готовий гуляш зі сметанним соусом по тарілках і подавати до столу гарячим. На гарнір до гуляшу ідеально підійде варена картопля або пюре. Смачного!

Гуляш із свинини зі сметаною - це не тільки смачна, але й досить поживна страва. Свинина містить білки, які необхідні для зміцнення м'язів та підтримання здорового імунітету. Цей рецепт також містить багато різних приправ, що додає страві особливий смак і аромат.