Інгредієнти:
- 500 гр свинини
- 450-500 мл бульйону або чистої води
- 2 цибулини
- 3 ст.л. сметани
- 1 помідор (можна замінити 1 ст.л. томатної пасти)
- 1 ст.л. борошна
- 1 лавровий лист
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- М'якоть свинини промити, обсушити і порізати невеликими кубиками приблизно 3 см стороною. Скласти подрібнене м'ясо в миску, засипати пів-ч.л. солі, поперчити і перемішати. Залишити м'ясо на час приготування інших інгредієнтів для гуляшу.
- Цибулю почистити та порізати півкільцями. На помідорі зробити хрестоподібний надріз і покласти його на кілька хвилин у киплячу воду. Перекласти бланшований помідор на кілька хвилин у ємність із холодною водою. Очистити помідор від шкірки і порізати дрібними шматочками.
- На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні протягом 3-4 хвилин, помішуючи. Потім додати в сковороду з цибулею м'ясо і перемішати. Смажити свинину на середньо-сильному вогні близько 10 хвилин, помішуючи.
- Потім додати томатну пасту і ретельно перемішати. Через кілька хвилин влити бульйон/воду і знову перемішати. Після закипання зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою. Готувати гуляш зі свинини на слабкому вогні 35-40 хвилин.
- Потім злити рідину, що утворилася, в окрему ємність, каструлю з м'ясом зняти з вогню та накрити кришкою. На сухій сковороді обсмажити борошно протягом 4-5 хвилин до золотистого відтінку. Влити в борошно, помішуючи, томатну рідину, що утворилася під час тушкування м'яса.
- Готувати соус на середньому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи, до загустіння. Додати отриману масу до свинини з цибулею разом зі сметаною, посолити і поперчити все за смаком, перемішати.
- Додати лавровий лист і поставити каструлю на вогонь. Тушкувати гуляш зі свинини зі сметаною приблизно 5 хвилин після закипання на невеликому вогні. Зняти каструлю з вогню і накрити кришкою на 10-15 хвилин.
- Розкласти готовий гуляш зі сметанним соусом по тарілках і подавати до столу гарячим. На гарнір до гуляшу ідеально підійде варена картопля або пюре. Смачного!
Гуляш із свинини зі сметаною - це не тільки смачна, але й досить поживна страва. Свинина містить білки, які необхідні для зміцнення м'язів та підтримання здорового імунітету. Цей рецепт також містить багато різних приправ, що додає страві особливий смак і аромат.