Запечена вівсяна каша з яблуком на молоці

Запечена вівсяна каша з яблуком на молоці
4.5
(8)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл молока
  • 100 гр вівсяних пластівців (близько склянки)
  • 1 велике яблуко
  • 50 гр вершкового масла
  • 1-2 ст.л. цукру (бажано коричневого)
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • пів ч.л. меленої кориці
  • щіпка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Всипати вівсяні пластівці в невелику каструлю, залити молоком і поставити на вогонь. Відразу після закипання зменшити вогонь, додати сіль, цукор, корицю і ретельно перемішати. Варити вівсяну кашу на невеликому вогні, помішуючи, близько 2-3 хвилин.
  2. Духовку розігріти до 180С, яблуко ретельно вимити і розрізати на дві частини. Очистити його від насіння і порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими кубиками. Вершкове масло розтопити і дати охолонути.
  3. Викласти яблука на деко або у форму для запікання, полити розтопленим маслом, посипати цукром і перемішати. Запікати яблука близько 7-8 хвилин за вказаної температури до рум'яності.
  4. Розкласти вівсяну кашу в порційні формочки або одну форму для запікання. Вийняти деко/форму з яблуками, перемішати їх із лимонним соком і покрити ними шар каші, за бажанням - зверху посипати трохи цукром.
  5. Запікати вівсяну кашу ще 5 хвилин за тієї ж температури (бажано під грилем). Вийняти форму з духовки і дати охолонути кілька хвилин. Смачна вівсяна каша готова, можна подавати її до сніданку або як корисний десерт. Смачного! 

Вівсяні пластівці - це джерело важливих поживних речовин, таких як білки, вуглеводи, різні вітаміни та мінерали. Яблука містять велику кількість вітамінів та антиоксидантів, які зміцнюють імунну систему та покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Споживання вівсяної каші з яблуком на молоці - це чудовий спосіб підняти свій настрій та отримати енергію на цілий день.