Як приготувати солодкий пиріг в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 300-350 гр цукру
- 6 яєць
- 300 гр борошна
- 200 гр вершкового масла
- 20 гр ванільного цукру
- 1 ч.л. соди без гірки
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло покласти в невелику ємність і розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, не доводячи до кипіння. Потім остудити його до кімнатної температури. Чотири яйця з'єднати в мисці, додати 2 жовтки від решти яєць. Білки прибрати в холодильник.
- Почати збивати яйця міксером, поступово влити розтоплене вершкове масло і збивати ще кілька хвилин. Потім, не перестаючи збивати масляну масу міксером, всипати тонкою цівкою приблизно 100-150 гр цукру і ванільний цукор (залежно від бажаного ступеня солодкості пирога).
- Збивати масляну суміш близько 5 хвилин до утворення пишної світлої маси. В окрему миску просіяти через сито борошно з содою і розмішати. Поступово підмішати суху суміш до масляної і вимішати до однорідності. Тісто має вийти густуватим (ложка недовго стоїть у тісті).
- Чашу мультиварки змастити шматочком вершкового масла й обсипати борошном, викласти в неї солодке тісто для пирога. Охолоджені білки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою всипати близько 200 гр цукру.
- Збивати білкову масу до рівномірного розподілу цукру в ній. Покрити тісто в мультиварці білковим кремом і закрити кришку. Випікати солодкий пиріг у мультиварці близько 50-60 хвилин у режимі Випічка.
- Якщо ви хочете приготувати цей пиріг не в мультиварці, а в духовці, можна спекти його протягом 45 хвилин у розігрітій до 180С духовій шафі. Готовий солодкий ванільний пиріг вийняти з чаші мультиварки/форми на решітку і залишити на кілька хвилин остигати.
- Нарізати солодкий пиріг порційними шматочками, прикрасити цукровою пудрою і подавати до столу. Приємного чаювання!
І ось гарна порада, як додати цікавості до вашого солодкого пирога: Спробуйте додати нарізані свіжі фрукти або ягоди на верхню частину пирога перед тим, як поставити його в мультиварку. Це не тільки прикрасить ваш пиріг, а й додасть свіжості та незвичайного смаку. Також, можна полити пиріг вершками або посипати корицею для додаткового аромату. Збережіть кілька шматочків для себе, адже цей смачний пиріг швидко зникне зі столу!