Смачний і легкий рецепт торта Баноффі

Смачний і легкий рецепт торта Баноффі
4.0
(10)
Підійде: Банкет
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 великих або 4 невеликих банани
  • 350-400 мл вершків 30-35%
  • 350 гр ірису або вареного згущеного молока (з кристалами цукру)
  • 250 гр борошна
  • 120-130 гр вершкового масла
  • 1 яйце (+ 1 жовток)
  • 1,5 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ч.л. розчинної кави (не гранульованої) + щіпка меленої кави для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування пісочного тіста для пирога Баноффі. Борошно просіяти через сито в миску, додати вершкове масло, порізане на дрібні шматочки. Додати до борошняної суміші цукор і ретельно розтерти виделкою до стану крихти.
  2. Потім додати до крихти яйце і жовток, ретельно перемішати тісто до однорідності. Обернути кулю тіста для Баноффі харчовою плівкою і відправити в холодильник на півгодини. Потім змастити форму для випічки шматочком вершкового масла, духовку розігріти до 180С.
  3. Вийняти тісто з холодильника, покласти у форму і рівномірно розподілити по всьому дну, сформувати бортики. Зверху покласти аркуш пергаментного паперу і заповнити тісто квасолею, горохом або рисом (це робиться для того, щоб тісто не піднялося). Відправити форму в розігріту духову шафу.
  4. Випікати основу для Баноффі близько 15 хвилин із бобовими. Потім вийняти форму, прибрати квасолю/горох/рис, папір і знову відправити в духовку. Запікати пісочну основу для торта ще 5-10 хвилин до золотистого кольору.
  5. Коли основа охолоне до трохи теплої температури, викласти в неї ірис і рівномірно розподілити його по всій поверхні. Банани очистити, розрізати вздовж на дві частини та викласти на пісочну основу і шар ірису.
  6. Охолоджені вершки збити міксером до стійких піків. Потім всипати цукрову пудру, розчинну каву і збивати ще кілька секунд до рівномірного розподілу цукру і кави в кремі.
  7. Наповнити вершковим кремом кондитерських шприц і прикрасити ним поверхню торта. Можна викладати крем не шприцом, а ложкою. За бажанням можна посипати торт дрібкою меленої кави.
  8. Баноффі пай подають одразу після приготування. Якщо ви хочете зберігати торт у холодильнику, його потрібно вийняти з холодильника не раніше, ніж за годину до подачі до столу, щоб він не був холодним. Подавати порційними шматочками до чаю або кави. Смачного!

Цей рецепт можна трохи змінити і додати свій власний штрих. Наприклад, можна прикрасити торт шматочками свіжої полуниці або шоколадною крихтою. Також можна експериментувати з основою торта, додавши в пісочне тісто шматочки горіхів або кокосової стружки для більш насиченого смаку.