Смачне яблучне печиво
Кухня
Інгредієнти:
- 2 середніх яблука (вагою близько 150-200 гр кожне)
- 300 гр борошна
- 180 гр цукру
- 2 яйця
- 100 гр вершкового масла
- 10 гр ванільного цукру
- 1 ч.л. меленої кориці
- 2/3 ч.л. соди (неповна)
- щіпка солі
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Тим часом просіяти через сито борошно з содою, сіллю, ванільним цукром і корицею, розмішати. Духовку розігріти до 180С, деко змастити олією.
- Розм'якшене масло почати збивати міксером, поступово підсипаючи цукор. Збивати масляну суміш близько 2-3 хвилин до утворення світлого крему. Потім, не перестаючи збивати масу міксером, вбити до неї сирі яйця по одному.
- Підмішати до масляно-яєчної маси суху суміш і вимісити тісто до повної однорідності. Яблучка вимити, розрізати на дві частини кожне і видалити насіння. Порізати м'якоть разом зі шкіркою дрібними шматочками і підмішати до тіста. Викласти тісто на деко, змащене олією печиво (по 2 ч. л. тіста на кожне) і відправити його в розігріту духовку.
- Випікати печиво з яблуками приблизно 10-15 хвилин. Коли печиво злегка зарум'яниться, вийняти деко і залишити його на кілька хвилин остигати. Перекласти готове печиво на решітку і залишити вистигати на 15 хвилин. Подавати яблучне печиво застиглим. Приємного чаювання!
Тема домашньої випічки завжди викликає затишок і затаєність, аромат свіжого печива наповнює кухню. Спробуйте експериментувати з іншими сортами яблук або додайте горіхи чи сухофрукти до цього рецепта, щоб створити свою власну унікальну версію печива з яблуками. Це печиво чудово підійде до чаю або кави та буде чудовим доповненням до будь-якого сімейного чаювання. Насолоджуйтеся смаком і подаруйте собі та своїм близьким цю чудову делікатесну насолоду!