Смачне яблучне печиво

Смачне яблучне печиво
4.7
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч, Перекус
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середніх яблука (вагою близько 150-200 гр кожне)
  • 300 гр борошна
  • 180 гр цукру
  • 2 яйця
  • 100 гр вершкового масла
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 2/3 ч.л. соди (неповна)
  • щіпка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 15 хвилин у теплі, щоб воно стало м'яким. Тим часом просіяти через сито борошно з содою, сіллю, ванільним цукром і корицею, розмішати. Духовку розігріти до 180С, деко змастити олією.
  2. Розм'якшене масло почати збивати міксером, поступово підсипаючи цукор. Збивати масляну суміш близько 2-3 хвилин до утворення світлого крему. Потім, не перестаючи збивати масу міксером, вбити до неї сирі яйця по одному.
  3. Підмішати до масляно-яєчної маси суху суміш і вимісити тісто до повної однорідності. Яблучка вимити, розрізати на дві частини кожне і видалити насіння. Порізати м'якоть разом зі шкіркою дрібними шматочками і підмішати до тіста. Викласти тісто на деко, змащене олією печиво (по 2 ч. л. тіста на кожне) і відправити його в розігріту духовку.
  4. Випікати печиво з яблуками приблизно 10-15 хвилин. Коли печиво злегка зарум'яниться, вийняти деко і залишити його на кілька хвилин остигати. Перекласти готове печиво на решітку і залишити вистигати на 15 хвилин. Подавати яблучне печиво застиглим. Приємного чаювання!

Тема домашньої випічки завжди викликає затишок і затаєність, аромат свіжого печива наповнює кухню. Спробуйте експериментувати з іншими сортами яблук або додайте горіхи чи сухофрукти до цього рецепта, щоб створити свою власну унікальну версію печива з яблуками. Це печиво чудово підійде до чаю або кави та буде чудовим доповненням до будь-якого сімейного чаювання. Насолоджуйтеся смаком і подаруйте собі та своїм близьким цю чудову делікатесну насолоду!