Рецепт приготування пісочного торта

Рецепт приготування пісочного торта
3.4
(7)
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Пісочне тісто для торта:

  • 400 гр борошна
  • 250 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
  • 2 яйця
  • 200 гр цукру
  • 10 гр ванільного цукру
  • пів-ч.л. соди, гашеної оцтом

Крем для пісочного торта:

  • 1 банка вареного згущеного молока, вагою близько 350 гр
  • 200 гр вершкового масла
  • 50 гр чорного шоколаду (можна замінити молочним шоколадом)
  • 10 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Приготувати пісочне тісто для торта. Масло або маргарин порізати на шматочки і скласти в невелику ємність. Поставити ємність на водяну баню і нагрівати маргарин до розплавлення, але не доводячи до кипіння. Зняти посудину з водяної бані та залишити остигати.
  2. Борошно просіяти через сито в миску. Яйця вбити в окрему миску і почати збивати з цукром і ванільним цукром. Збивати близько 5-7 хвилин до утворення пишної світлої маси.
  3. Не перестаючи збивати яйця, влити до них трохи теплий розтоплений маргарин. Збивати до однорідної консистенції. Підмішати до яєчно-масляної суміші половину борошна і збити міксером на низькій швидкості.
  4. Соду погасити кількома краплями оцту і додати в тісто, перемішати ложкою. Підмішати до тіста борошно, що залишилося, і замісити гладке, однорідне тісто. Скачати кулю, обернути її харчовою плівкою і відправити в холодильник.
  5. Пісочне тісто для торта має полежати в холодильнику приблизно півгодини. Тим часом приготувати крем для пісочного торта. Вершкове масло потримати трохи на водяній бані, щоб воно стало м'яким, але не розтануло. Бажано замість цього потримати його 15 хвилин у теплі.
  6. Збити масло міксером до пишності протягом 2-3 хвилин. Потім всипати ванільний цукор і збивати ще близько хвилини до його рівномірного розподілу в кремі. Не перестаючи збивати масляний крем, поступово додати варене згущене молоко.
  7. Збивати масляний крем із вареним згущеним молоком ще кілька хвилин до однорідної консистенції. Прибрати поки що крем у холодильник, щоб він ще більше загус. Тісто розділити на 4 рівні частини. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером.
  8. Розкачати 1/4 частину тіста в тонкий корж близько 26-28 см у діаметрі. Накрити пласт тіста відповідною за діаметром тарілкою або формою, обрізати краї. Перекласти тісто на застелене деко.
  9. Випікати пісочний корж для торта приблизно 10-15 хвилин до готовності. Тим часом розкачати наступну частину тіста, обрізати краї та покласти їх до країв від першого пласта тіста. Вийняти деко, перекласти пісочний корж на тарілку, спекти другий корж.
  10. Таким чином спекти решту коржів для пісочного торта. З більшої частини обрізків тіста (приблизно 3/5) скачати кульки невеликого розміру (кожна кулька - виноградинка). Решту обрізків тіста зім'яти в кулю, розкачати і вирізати листя. На листочках зробити "прожилки" ножем або зубочисткою.
  11. Перекласти "виноградинки" і "листя" на деко, застелене пергаментним папером. Відправити деко в розігріту духовку. Випікати прикраси для пісочного торта близько 10 хвилин до готовності. Вийняти деко і залишити остигати.
  12. На велику тарілку покласти корж, змастити його кремом із масла і згущеного молока. Зверху накрити крем другим коржем, також змастити його кремом. І так скласти весь торт із пісочного тіста, обмазати його поверхню і боки кремом, що залишився.
  13. Пісочний торт має настоятися в холодильнику щонайменше на 6-8 годин для просочення. Коли ви поставили торт у холодильник, можна приготувати прикраси для нього у вигляді грон винограду.
  14. Шоколад поламати невеликими шматочками і скласти в маленьку ємність, поставити на водяну баню. Щойно шоколад розтопиться, зняти посудину з водяної бані й залишити остигати.
  15. Половину всіх кульок тіста вмочити в шоколад і викласти на деко, застелене пергаментним папером. Це легко робиться таким чином: нанизати кульку на зубочистку і вмочити в шоколад, викласти на деко.
  16. Половину "виноградинок" можна залишити без глазурі. За бажанням, прожилки на "листі" також можна намалювати розтопленим шоколадом за допомогою зубочистки. Вийняти на кілька хвилин торт із холодильника, викласти листя і виноградинки на поверхню, шоколадом, що залишився, можна намалювати "гілочки".
  17. Залишити торт із пісочного тіста просочуватися далі (всього на 6-8 годин). Вийняти готовий пісочний торт зі згущеним молоком із холодильника, нарізати його порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!