Сербський Кох: Оригінальний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 500 мл молока
- 150 гр цукру
- 4-5 ст.л. манної крупи
- 4 ст.л. борошна
- 10 гр ванільного молока
- 2/3 ч.л. соди
Рецепт приготування страви:
- Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в холодильник. Борошно просіяти через сито разом із манною крупою, содою і розмішати. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном.
- Білки вийняти з холодильника і збити міксером до стійких піків. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою близько 6-7 ст.л. цукру (додавати по ложці). Коли весь цукор опиниться в білковому кремі, почати додавати по одному жовтки.
- Збивати яєчний крем ще кілька хвилин на високій швидкості, маса має збільшитися в об'ємі. Підмішати до яєчної маси суху суміш і вимісити однорідне тісто. Вилити його в заздалегідь приготовлену форму і відправити в розігріту духову шафу.
- Випікати Кох за вказаної температури приблизно 20-25 хвилин. Потім відчинити дверцята духовки і залишити форму всередині ще на 5-10 хвилин. молоко влити в каструлю і поставити на вогонь.
- Як тільки молоко почне кипіти (до самого кипіння доводити не обов'язково), всипати в нього цукор, що залишився, ванільний цукор і розмішати. Залишити молочний сироп на 10-15 хвилин остигати. Вийняти форму з пирогом із духової шафи, дати йому ще 10-15 хвилин охолонути.
- Нарізати ледь теплий пиріг порційними квадратами і залити гарячим ванільним молоком. Дати пирогу із заливкою повністю охолонути, а потім поставити його в холодильник.
- Сербський Кох має настоятися в холодильнику щонайменше 2 години. Після цього можна буде подати Кох до столу. Смачного!
Спробуйте створити цей унікальний рецепт Коха вдома і насолоджуйтеся кожним шматочком цього ніжного й ароматного пирога. Нехай ваші смакові рецептори балуються цим витонченим смаком і ароматом, а спогади про цей сербський десерт збережуться надовго.