Томатний торт
Кухня
Інгредієнти:
Томатне тісто для торта:
- 600 гр борошна
- 200 гр вершкового масла
- 2 яйця
- 6 ст.л. томатної пасти
- 1 ч.л. соди (без гірки)
Сирний крем для томатного торта:
- 400 гр творогу
- 1 банка згущеного молока (вагою близько 300 гр)
- 200 гр сметани
- 200 гр вершкового масла
- 200 гр цукру
- + 100 гр чорного або молочного шоколаду
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування томатного тіста для торта. Вершкове масло порізати на шматочки і скласти в невелику миску, поставити на водяну баню. Нагрівати масло до рідкого стану, але не доводячи до кипіння. Зняти посудину з водяної бані й залишити остигати. Борошно просіяти через сито разом із содою і розмішати.
- Яйця вбити в миску і почати збивати міксером до однорідності. Не перестаючи збивати, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 3-4 хвилини до утворення пишної світлої маси.
- Не перестаючи збивати яйця, влити тонкою цівкою розтоплене масло. Збиваючи отриману суміш на високій швидкості, додати томатну пасту і змішувати до рівномірного кольору. Потім підмішати борошняну суміш і вимісити ложкою однорідне за густотою тісто, надати йому круглої форми. Відправити миску в холодильник на півгодини.
- Тим часом приготувати сирний крем для томатного торта. Сир з'єднати в блендері зі сметаною, згущеним молоком і збити до однорідності. Можна зробити це міксером. Відправити сирний крем у холодильник.
- Масло вийняти з холодильника і залишити в теплі на 15 хвилин, щоб воно стало м'яким. Духовку розігріти до 200С, деко або велику форму для випічки застелити пергаментним папером.
- Вийняти тісто з холодильника, перекласти на стіл, змащений невеликою кількістю олії, і розрізати на 5 рівних частин. Розкачати 1/5 частину тіста в пласт і розподілити рівномірно по всьому периметру дека. Відправити деко в розігріту духовку.
- Випікати томатний корж для торта близько 5-7 хвилин до готовності. Тим часом розкачати другу частину тіста, вийняти деко, перекласти перший корж на стіл або тарілку. На застеленому деку рівномірно розподілити другу частину тіста і відправити в духовку.
- Випікати другий бісквіт до готовності. Таким самим чином спекти все інше тісто. Підтале масло з'єднати з творожним кремом, ретельно розтерти виделкою або збити міксером/блендером. Відправити творожний крем для томатного торта в холодильник на час охолодження коржів.
- Поки вистигають коржі, приготувати шоколадну прикрасу для торта. Шоколад поламати на дрібні шматочки і скласти в невелику ємність. Поставити ємність на водяну баню і нагрівати, помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
- Силіконовий килимок або силіконову форму змастити розтопленим шоколадом. Відправити форму або килимок у холодильник і залишити до повного застигання шоколаду (приблизно 10-15 хвилин). Вийняти форму, поламати шоколад на дрібні шматочки.
- На деко покласти нижній корж, змастити його творожним кремом. Накрити крем другим коржем, також змастити його кремом. І таким чином скласти всі інші коржі з кремом. Змастити поверхню і боки торта кремом, що залишився.
- При складанні торта бісквіт, як правило, кришиться. Цими крихтами потрібно обсипати боки торта, а в центрі викласти шматочки шоколаду. Залишити томатний торт для просочення на 4-6 годин у холодильнику.
- Вийняти форму або деко з холодильника, нарізати бісквітний торт порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Торт із томатом - це неординарна та цікава страва, яка може стати справжньою окрасою вашого святкового столу. Сміливо експериментуйте з рецептом і додавайте свої улюблені інгредієнти, створюючи свою унікальну версію томатного торта. Завдяки непередбачуваному поєднанню солодкого тіста та легкого творожного крему з нотками томату, цей торт точно стане сенсацією на вашому столі!