Рецепт листкового пирога з творогом та вишнею
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового тіста
- 400 гр творогу 9-18%
- 200 гр цукру
- 2 яйця
- 70-80 гр вишні (не обов'язково)
- 70-80 гр вершкового масла
- 10 гр ванільного цукру
- + 2 ст. цукру та 1 ч.л. меленої кориці
Рецепт приготування страви:
- Листкове тісто заздалегідь викласти на стіл, накрити харчовою плівкою і розморозити.
- Деко або прямокутну форму розміром 25*35 см змастити олією, духовку розігріти до 180С.
- Вершкове масло або маргарин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, остудити.
- Вишню перебрати, промити і очистити від кісточок, відкинути на друшляк і дати стекти зайвому соку.
- Творог протерти через сито, додати цукор з ванільним цукром і ретельно перетерти вилкою.
- Вбити сирну масу яйця, розтираючи вилкою після кожного яйця до однорідності.
- Половину тіста розкатати в пласт 25*35 см, викласти у форму, покрити його начинкою, викласти вишню та накрити другим розкаченим пластом тіста такого ж розміру.
- Краї верхнього та нижнього шарів тіста можна не з'єднувати.
- Змастити верх пирога розтопленим маслом/маргарином, засипати сумішшю цукру з корицею і відправити духовку в розігріту.
- Випікати листковий пиріг з творогом до рум'яності протягом півгодини.
- Вийняти форму і залишити пиріг до повного остигання.
- Нарізати творожний пиріг з листкового тіста порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Цей рецепт є прекрасним варіантом для тих, хто любить десерти з творогом. Його можна зробити з будь-якими фруктами за вашим вибором. Ви також можете додати до нього трішки кориці або інших спецій, щоб змінити смак. Листкове тісто можна купити в будь-якому магазині, а також його можна замінити на здобне тісто, якщо ви хочете зробити його самостійно.