Рецепт листкового пирога з творогом та вишнею

Рецепт листкового пирога з творогом та вишнею
4.9
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового тіста
  • 400 гр творогу 9-18%
  • 200 гр цукру
  • 2 яйця
  • 70-80 гр вишні (не обов'язково)
  • 70-80 гр вершкового масла
  • 10 гр ванільного цукру
  • + 2 ст. цукру та 1 ч.л. меленої кориці

Рецепт приготування страви:

  1. Листкове тісто заздалегідь викласти на стіл, накрити харчовою плівкою і розморозити.
  2. Деко або прямокутну форму розміром 25*35 см змастити олією, духовку розігріти до 180С.
  3. Вершкове масло або маргарин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, остудити.
  4. Вишню перебрати, промити і очистити від кісточок, відкинути на друшляк і дати стекти зайвому соку.
  5. Творог протерти через сито, додати цукор з ванільним цукром і ретельно перетерти вилкою.
  6. Вбити сирну масу яйця, розтираючи вилкою після кожного яйця до однорідності.
  7. Половину тіста розкатати в пласт 25*35 см, викласти у форму, покрити його начинкою, викласти вишню та накрити другим розкаченим пластом тіста такого ж розміру.
  8. Краї верхнього та нижнього шарів тіста можна не з'єднувати.
  9. Змастити верх пирога розтопленим маслом/маргарином, засипати сумішшю цукру з корицею і відправити духовку в розігріту.
  10. Випікати листковий пиріг з творогом до рум'яності протягом півгодини.
  11. Вийняти форму і залишити пиріг до повного остигання.
  12. Нарізати творожний пиріг з листкового тіста порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Цей рецепт є прекрасним варіантом для тих, хто любить десерти з творогом. Його можна зробити з будь-якими фруктами за вашим вибором. Ви також можете додати до нього трішки кориці або інших спецій, щоб змінити смак. Листкове тісто можна купити в будь-якому магазині, а також його можна замінити на здобне тісто, якщо ви хочете зробити його самостійно.