Торт з варенням і сметанним кремом

Торт з варенням і сметанним кремом
4.6
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг сметани 20-25%
  • 400 гр творогу 9-18%
  • склянка смородинового варення (300-350 гр)
  • 300 гр борошна
  • 250 мл кефіру
  • 3 яйця
  • 200 гр цукру (+ 100 гр для крему)
  • 80 гр волоських горіхів
  • пів-ч.л. соди
  • дрібка солі
  • * склянка = 250 мл

Рецепт приготування страви:

  1. Смородинове варення кімнатної температури з'єднати у великій мисці із содою, швидко розмішати та залишити на час приготування тіста для торта.
  2. Яйця вбити в миску та збити міксером до утворення світлої піни.
  3. Не перестаючи збивати яйця, всипати до них тонкою цівкою цукор і збивати ще 5 хвилин на високій швидкості до пишної кремової консистенції.
  4. Збиваючи яєчний крем, всипати сіль і влити тонкою цівкою кефір.
  5. Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном.
  6. З'єднати маску кефіру з варенням і перемішати лопаткою або вінчиком до рівномірного кольору.
  7. Підмішати до отриманої маси борошно, просіюючи її через сито, вимішати однорідне тісто і перелити його у форму для випічки, відправити в розігріту духовку.
  8. Випікати бісквіт на варення для торта приблизно 40-50 хвилин.
  9. Вийняти форму, залишити бісквіт на кілька хвилин остигати.
  10. Потім пройтися ножем уздовж бортиків форми і перевернути пиріг на решітку, залишити до повного остигання.
  11. Остиглий бісквіт розрізати вздовж на 2 або 3 рівні коржі.
  12. Приготувати крем для торта. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку (можна просто ретельно розтерти вилкою).
  13. Сметану (добре охолоджену) збити міксером на високих обертах, всипати цукор і збивати до його повного розчинення.
  14. Не перестаючи збивати сметанний крем, додати по ложці протертий творог і змішувати все до отримання однорідної кремової консистенції.
  15. Промазати всі коржі кремом, скласти їх стопкою, змастити поверхню і боки торта кремом, що залишився і прикрасити на свій смак (на фото - подрібнені і обсмажені на сухій сковороді ядра волоського горіха).
  16. Торт із варення зі сметанно-творожним кремом повинен настоятися в холодильнику 6-8 годин для просочення.
  17. Вийняти готову страву з холодильника, нарізати шматочками порційними і подавати до столу. Смачного!

Цей торт з варенням та сметанним кремом - ідеальна вишукана закуска для будь-якої вечірки або свята. Для кращого смаку використовуйте якісні і свіжі інгредієнти. Щоб зробити його ще більш смачним, додайте у крем трохи цедри апельсина або лимона. Це додасть торту свіжості та аромату. Насолоджуйтесь цим смачним та простим рецептом!