Торт з варенням і сметанним кремом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг сметани 20-25%
- 400 гр творогу 9-18%
- склянка смородинового варення (300-350 гр)
- 300 гр борошна
- 250 мл кефіру
- 3 яйця
- 200 гр цукру (+ 100 гр для крему)
- 80 гр волоських горіхів
- пів-ч.л. соди
- дрібка солі
- * склянка = 250 мл
Рецепт приготування страви:
- Смородинове варення кімнатної температури з'єднати у великій мисці із содою, швидко розмішати та залишити на час приготування тіста для торта.
- Яйця вбити в миску та збити міксером до утворення світлої піни.
- Не перестаючи збивати яйця, всипати до них тонкою цівкою цукор і збивати ще 5 хвилин на високій швидкості до пишної кремової консистенції.
- Збиваючи яєчний крем, всипати сіль і влити тонкою цівкою кефір.
- Духовку розігріти до 180С, форму для випічки змастити шматочком вершкового масла і присипати борошном.
- З'єднати маску кефіру з варенням і перемішати лопаткою або вінчиком до рівномірного кольору.
- Підмішати до отриманої маси борошно, просіюючи її через сито, вимішати однорідне тісто і перелити його у форму для випічки, відправити в розігріту духовку.
- Випікати бісквіт на варення для торта приблизно 40-50 хвилин.
- Вийняти форму, залишити бісквіт на кілька хвилин остигати.
- Потім пройтися ножем уздовж бортиків форми і перевернути пиріг на решітку, залишити до повного остигання.
- Остиглий бісквіт розрізати вздовж на 2 або 3 рівні коржі.
- Приготувати крем для торта. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку (можна просто ретельно розтерти вилкою).
- Сметану (добре охолоджену) збити міксером на високих обертах, всипати цукор і збивати до його повного розчинення.
- Не перестаючи збивати сметанний крем, додати по ложці протертий творог і змішувати все до отримання однорідної кремової консистенції.
- Промазати всі коржі кремом, скласти їх стопкою, змастити поверхню і боки торта кремом, що залишився і прикрасити на свій смак (на фото - подрібнені і обсмажені на сухій сковороді ядра волоського горіха).
- Торт із варення зі сметанно-творожним кремом повинен настоятися в холодильнику 6-8 годин для просочення.
- Вийняти готову страву з холодильника, нарізати шматочками порційними і подавати до столу. Смачного!
Цей торт з варенням та сметанним кремом - ідеальна вишукана закуска для будь-якої вечірки або свята. Для кращого смаку використовуйте якісні і свіжі інгредієнти. Щоб зробити його ще більш смачним, додайте у крем трохи цедри апельсина або лимона. Це додасть торту свіжості та аромату. Насолоджуйтесь цим смачним та простим рецептом!