Рецепт: Листкові пиріжки з вишнею
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр листкового тіста (бездріжджового)
- 200 гр вишні (свіжої чи розмороженої)
- 100 гр цукру
- 2-3 ст. молока + пів-ч. цукру
- 1-2 ст. крохмалю
Рецепт приготування страви:
- Заморожену вишню необхідно заздалегідь розморозити, свіжу вимити та очистити від кісточок. Скласти ягоди в миску, засипати цукром і перемішати, залишити вишневу начинку на півгодини при кімнатній температурі. Потім злити сік, що утворився.
- Листкове тісто викласти на стіл, присипаний борошном, накрити його харчовою плівкою і розморозити. Потім розкатати його в тонкий пласт завтовшки до 0,5 см і нарізати порційними прямокутниками. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером або змастити олією.
- Умовно розділити прямокутник на дві рівні частини, на середину однієї з них покласти трохи вишневої начинки та злегка присипати її крохмалем (близько пів-ч.л.). Накрити начинку другою половиною тіста, щільно защипати краї. Перекласти вироби на деко, змастити підсолодженим молоком і відправити в духовку.
- Випікати листкові пиріжки близько 20 хвилин до рум'яності. Вийняти деко і залишити мінімум на 15 хвилин для охолодження. Готові пиріжки з листкового тіста з вишневою начинкою смачні і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Цікавий факт: Вишня - дуже корисний фрукт, що містить багато вітамінів та мінералів, таких як вітамін С, калій, магній та залізо. Вона також допомагає знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і регулює рівень цукру в крові. Так що не соромтеся додавати вишню до своєї дієти!