Рецепт: Листкові пиріжки з вишнею

Рецепт: Листкові пиріжки з вишнею
4.0
(10)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр листкового тіста (бездріжджового)
  • 200 гр вишні (свіжої чи розмороженої)
  • 100 гр цукру
  • 2-3 ст. молока + пів-ч. цукру
  • 1-2 ст. крохмалю

Рецепт приготування страви:

  1. Заморожену вишню необхідно заздалегідь розморозити, свіжу вимити та очистити від кісточок. Скласти ягоди в миску, засипати цукром і перемішати, залишити вишневу начинку на півгодини при  кімнатній температурі. Потім злити сік, що утворився.
  2. Листкове тісто викласти на стіл, присипаний борошном, накрити його харчовою плівкою і розморозити. Потім розкатати його в тонкий пласт завтовшки до 0,5 см і нарізати порційними прямокутниками. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером або змастити олією.
  3. Умовно розділити прямокутник на дві рівні частини, на середину однієї з них покласти трохи вишневої начинки та злегка присипати її крохмалем (близько пів-ч.л.). Накрити начинку другою половиною тіста, щільно защипати краї. Перекласти вироби на деко, змастити підсолодженим молоком і відправити в духовку.
  4. Випікати листкові пиріжки близько 20 хвилин до рум'яності. Вийняти деко і залишити мінімум на 15 хвилин для охолодження. Готові пиріжки з листкового тіста з вишневою начинкою смачні і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Цікавий факт: Вишня - дуже корисний фрукт, що містить багато вітамінів та мінералів, таких як вітамін С, калій, магній та залізо. Вона також допомагає знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і регулює рівень цукру в крові. Так що не соромтеся додавати вишню до своєї дієти!