Смачний персиковий компот

Кухня
Інгредієнти:
- 5 кг персиків
- чиста вода - опціонально
- цукор (400 гр на кожен літр води)
- лимонна кислота (по 3 гр на кожен літр води)
Рецепт приготування страви:
- Персики вимити, розрізати навпіл і видалити кісточки. Щільно скласти половинки персиків у банки (попередньо ретельно вимити їх із содою), накладаючи їх одна на одну зрізаною стороною вниз. У каструлі закип'ятити близько 5 л чистої води і залити нею персики в банках під самий верх.
- Через 15 хвилин злити воду з персиків у каструлю і відлити від неї стільки, скільки ви покладете цукру. Додати у воду, що залишилася, цукор, лимонну кислоту і поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести сироп до кипіння і відразу ж залити ним вміст банок. Кришки для консервації на зиму прокип'ятити протягом 8 хвилин. Дно великої каструлі застелити рушником і поставити зверху всі банки, прикрити їх прокип'яченими кришками.
- Влити в каструлю воду (такої ж температури, що й скло) по плечики банок і поставити на вогонь. Після закипання води простерилізувати компот із персиків протягом 15 хвилин. Вийняти банки з води і закатати їх кришками.
- Перевернути банки з компотом догори дном, укутати ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати компот із персиків на зберігання в темне прохолодне місце.
- Персиковий компот, приготований за цим рецептом, виходить концентрованим, тому його бажано розбавляти під час подачі водою або кубиками льоду.
Хочете щось цікаве про персики? Знаєте, персики походять із Китаю, і вони символізують довголіття та безсмертя. У деяких країнах персики асоціюються зі щастям і розкішшю. Отже, крім смакової насолоди, коли ви п'єте цей компот, ви отримуєте додаткову порцію позитивних вібрацій і почуваєтеся по-особливому вигодуваними. Насолоджуйтеся!