Смачний персиковий компот

Смачний персиковий компот
4.7
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 кг персиків
  • чиста вода - опціонально
  • цукор (400 гр на кожен літр води)
  • лимонна кислота (по 3 гр на кожен літр води)

Рецепт приготування страви:

  1. Персики вимити, розрізати навпіл і видалити кісточки. Щільно скласти половинки персиків у банки (попередньо ретельно вимити їх із содою), накладаючи їх одна на одну зрізаною стороною вниз. У каструлі закип'ятити близько 5 л чистої води і залити нею персики в банках під самий верх.
  2. Через 15 хвилин злити воду з персиків у каструлю і відлити від неї стільки, скільки ви покладете цукру. Додати у воду, що залишилася, цукор, лимонну кислоту і поставити на вогонь.
  3. Помішуючи, довести сироп до кипіння і відразу ж залити ним вміст банок. Кришки для консервації на зиму прокип'ятити протягом 8 хвилин. Дно великої каструлі застелити рушником і поставити зверху всі банки, прикрити їх прокип'яченими кришками.
  4. Влити в каструлю воду (такої ж температури, що й скло) по плечики банок і поставити на вогонь. Після закипання води простерилізувати компот із персиків протягом 15 хвилин. Вийняти банки з води і закатати їх кришками.
  5. Перевернути банки з компотом догори дном, укутати ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати компот із персиків на зберігання в темне прохолодне місце.
  6. Персиковий компот, приготований за цим рецептом, виходить концентрованим, тому його бажано розбавляти під час подачі водою або кубиками льоду.

Хочете щось цікаве про персики? Знаєте, персики походять із Китаю, і вони символізують довголіття та безсмертя. У деяких країнах персики асоціюються зі щастям і розкішшю. Отже, крім смакової насолоди, коли ви п'єте цей компот, ви отримуєте додаткову порцію позитивних вібрацій і почуваєтеся по-особливому вигодуваними. Насолоджуйтеся!