Помідори з виноградом

Помідори з виноградом
4.6
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • близько 1,5 кг помідорів
  • середнє гроно винограду, вагою близько 200 гр
  • 1 цибулина
  • 4 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. солі
  • 25 мл оцту 9%
  • 3 зубчики часнику
  • 4 горошини запашного перцю
  • кілька листків базиліку
  • кілька листків м'яти
  • 3 бутончики гвоздики
  • мелений коріандр - за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Трилітрову банку ретельно вимити й обсушити. Помідори з виноградом вимити, відокремити виноградинки від гілочок. Цибулю очистити й порізати тонкими кільцями. Базилік із м'ятою промити й обсушити. Часник очистити і розрізати кожен зубчик уздовж на 2 частини.
  2. На дно бутля скласти всі інгредієнти (крім помідорів, винограду, цукру, солі та оцту). Зверху щільно укласти в банку помідори з виноградом. У каструлі закип'ятити близько 1-1,5 л чистої води і залити окропом вміст банки, прикрити її кришкою.
  3. Через 10 хвилин злити воду з банки в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Знову залити відваром вміст банки і залишити на 10 хвилин. Кришку прокип'ятити протягом 8-10 хвилин.
  4. Потім злити воду в каструлю, додати сіль, цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести маринад до кипіння і залити ним помідори з виноградом у банці, зверху влити оцет і закатати банку гарячою кришкою.
  5. Перевернути банку догори дном і залишити до повного охолодження. Після цього можна прибрати мариновані помідори з виноградом на зберігання в темне прохолодне місце.

Цей рецепт маринованих помідорів із виноградом додасть неперевершеного смаку вашому зимовому столу. Виноградні грона додають нотку свіжості, а спеції в поєднанні з ароматним помідором створюють справжній гастрономічний шедевр. Мариновані помідори з виноградом чудово пасують як гарнір до м'яса, сиру або просто як смачний снек. Подаруйте собі та своїй родині незабутні смакові враження з цим унікальним рецептом!