Помідори з виноградом
Кухня
Інгредієнти:
- близько 1,5 кг помідорів
- середнє гроно винограду, вагою близько 200 гр
- 1 цибулина
- 4 ст.л. цукру
- 2 ст.л. солі
- 25 мл оцту 9%
- 3 зубчики часнику
- 4 горошини запашного перцю
- кілька листків базиліку
- кілька листків м'яти
- 3 бутончики гвоздики
- мелений коріандр - за смаком
Рецепт приготування страви:
- Трилітрову банку ретельно вимити й обсушити. Помідори з виноградом вимити, відокремити виноградинки від гілочок. Цибулю очистити й порізати тонкими кільцями. Базилік із м'ятою промити й обсушити. Часник очистити і розрізати кожен зубчик уздовж на 2 частини.
- На дно бутля скласти всі інгредієнти (крім помідорів, винограду, цукру, солі та оцту). Зверху щільно укласти в банку помідори з виноградом. У каструлі закип'ятити близько 1-1,5 л чистої води і залити окропом вміст банки, прикрити її кришкою.
- Через 10 хвилин злити воду з банки в каструлю, поставити на вогонь і довести до кипіння. Знову залити відваром вміст банки і залишити на 10 хвилин. Кришку прокип'ятити протягом 8-10 хвилин.
- Потім злити воду в каструлю, додати сіль, цукор і поставити на вогонь. Помішуючи, довести маринад до кипіння і залити ним помідори з виноградом у банці, зверху влити оцет і закатати банку гарячою кришкою.
- Перевернути банку догори дном і залишити до повного охолодження. Після цього можна прибрати мариновані помідори з виноградом на зберігання в темне прохолодне місце.
Цей рецепт маринованих помідорів із виноградом додасть неперевершеного смаку вашому зимовому столу. Виноградні грона додають нотку свіжості, а спеції в поєднанні з ароматним помідором створюють справжній гастрономічний шедевр. Мариновані помідори з виноградом чудово пасують як гарнір до м'яса, сиру або просто як смачний снек. Подаруйте собі та своїй родині незабутні смакові враження з цим унікальним рецептом!