Яблучний листковий пиріг

Яблучний листковий пиріг
4.1
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 8 зелених кислих яблук
  • 2 яйця
  • 100 мл кефіру
  • 70 г борошна
  • 70 г цукру
  • 1 ч.л. розпушувача тіста
  • мелена кориця - за смаком
  • щіпка солі

Штрейзель для яблучного пирога:

  • 50 г борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст.л. цукру

Рецепт приготування:

  1. Розбити яйця у миску, додати сіль, цукор, та збити міксером до пухкості. Поступово додавати кефір тонким струмочком, не перестаючи збивати яйця.
  2. Додати до отриманої рідини борошно та розпушувач тіста, перемішати віночком до однорідності. Яблука очистити від серцевини і шкірки, нарізати на тонкі скибочки.
  3. Натерти вершкове масло для штрейзеля на тертці, додати цукор та борошно, ретельно розтерти до отримання жирних крихтинок. Підготовлену форму для запікання змастити вершковим маслом і посипати борошном.
  4. Вистелити форму поперемінно шарами  яблук та тіста, всипати штрейзель на верх та поставити форму в попередньо розігріту духовку до 220°C. Пекти яблучну шарлотку приблизно 40 хвилин при вказаній температурі.
  5. Вийняти форму і залишити до повного охолодження. Потім можна нарізати пиріг на порційні шматочки і подавати до столу. Смачного чаювання!

Цікавий факт:

Яблучний пиріг є одним з найпопулярніших десертів у світі. У різних країнах він має свої варіації: від американського яблучного пая з латковим верхом до французького тарту з розкішним шарлотковим тістом. Кожна версія має свої унікальні особливості та смакові переваги.