Дріжджовий пиріг із яблуками, що розкриває всю свою пухнасту смакоту

Дріжджовий пиріг із яблуками, що розкриває всю свою пухнасту смакоту
4.3
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яблук
  • близько 400 гр борошна
  • 350-400 мл молока
  • 200 гр цукру
  • 1 велике яйце (або 2 дрібних)+ 2 яєчних білка
  • 25 гр свіжих дріжджів
  • 2 ст.л. маргарину
  • щіпка ваніліну
  • + мигдальні пелюстки для прикраси

Рецепт приготування страви:

  1. У невеликій ємності з'єднати дріжджі з цукром (1 ст.л.) і розтерти виделкою. Влити близько 75 мл теплого молока, знову розтерти. Підмішати до дріжджової суміші ложку борошна і залишити в теплому місці (30-35С) на півгодини.
  2. Маргарин розтопити на водяній бані й остудити. Яйце вийняти з холодильника і залишити в теплі на 10 хвилин. Влити в опару, що піднялася, тепле молоко, що залишилося, і розмішати.
  3. Потім влити маргарин, вбити сире яйце, додати дрібку ваніліну і знову перемішати. Підмішати до отриманої суміші цукор і вимішати до його майже повного розчинення. Підмішати в тісто борошно і накрити миску легким вологим рушником.
  4. Дріжджове тісто для пирога з яблуками має настоятися в теплі близько 1 години. Потім трохи його обім'яти і залишити ще на півгодини. Коли тісто буде готове, приготувати яблука для пирога.
  5. Фрукти вимити, очистити від серцевини та порізати м'якоть разом зі шкіркою маленькими шматочками. Дріжджове тісто розділити на 2 рівні частини. Форму для випічки змастити рослинною олією.
  6. Викласти у форму половину тіста, рівномірно розподілити його по дну форми і сформувати невеликі бортики. Викласти на тісто подрібнені яблука.
  7. З тіста, що залишилося, можна за бажанням зробити смужки і викласти їх на яблучну начинку у вигляді решітки. Можна просто розкачати його і накрити ним яблука, з'єднати краї верхнього і нижнього пластів тіста (по центру зробити невеликий надріз). Залишити яблучний пиріг на дріжджах у теплі на 15-20 хвилин. Потім відправити пиріг у духовку і встановити температуру на 180С.
  8. Випікати дріжджовий пиріг із яблуками близько 1 години до готовності. За 10 хвилин до закінчення приготування вийняти форму і посипати пиріг мигдалем, відправити його допікатися в духовку.
  9. Вийняти форму і залишити її на 10 хвилин. Перекласти яблучний дріжджовий пиріг на решітку і дати йому трохи охолонути. Можна подавати пиріг із яблуками до чаю. Смачного!

блуки містять велику кількість вітаміну C і дієтичних волокон. Вони також вважаються символом здоров'я та довголіття в багатьох культурах. Усім відомий вислів "An apple a day keeps the doctor away" (яблуко на день - і лікаря не треба). Насолоджуйтеся цим чудовим пирогом, додаючи у своє життя смакоту та користь яблук!