Рецепт медовика з заварним кремом
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для домашнього медівника:
- 700 гр борошна
- 200 гр цукру
- 3 яйця
- 50 гр вершкового масла
- 2 ст.л. меду
- 1 ч.л. соди
- дрібка солі
Заварний крем для медовика:
- 300 мл молока
- 150 гр вершкового масла
- 100 гр цукру
- 1 яйце
- 2 ст.л. борошна
- 10 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Почати з приготування тіста для медовика із заварним кремом. Яйця збити на невисокій швидкості міксером. Не перестаючи збивати, всипати в яєчну масу тонкою цівкою цукор і збивати на середній швидкості до його повного розчинення.
- Вершкове масло розтопити разом із медом на водяній бані, не доводячи до кипіння, і дати охолонути до трохи теплої температури. Збиваючи яєчну масу міксером, влити до неї олійно-медову рідину і збити.
- Додати в яєчну масу сіль, соду і перемішати. Духовку розігріти до 180С, деко присипати борошном. Підмішати до яєчної маси просіяне борошно і вимісити тісто до однорідності. Скачати з тіста ковбаску і нарізати її на 8 рівних частин.
- Кожну частину тіста тонко розкачати в коло і перекласти на деко, проколоти в кількох місцях виделкою. Випікати корж для медівника із заварним кремом близько 6 хвилин до готовності. Тим часом розкачати наступний шматочок тіста.
- Вийняти деко з духовки, перекласти корж на тарілку і присипати деко борошном. Викласти на нього розкатане коло тіста, проколоти в кількох місцях і відправити в розігріту духовку.
- Таким чином розкачати і спекти решту тіста. Гарячі коржі потрібно обрізати ножем від зайвих шматочків (зручно це робити, якщо прикласти зверху круглу форму потрібних розмірів). Обрізки не викидати, а скласти окремо. Приготувати заварний крем для медовика.
- Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10-15 хвилин у теплі. Яйце вбити в каструлю, збити його виделкою з цукром до однорідності. Підмішати до отриманої маси борошно і ванільний цукор. Не перестаючи помішувати "тісто", влити в нього тонкою цівкою тепле молоко.
- Поставити каструлю на слабкий вогонь і збивати крем міксером на середній швидкості протягом 3-5 хвилин. Потім зняти каструлю з вогню, вершкове масло збити міксером до пишності й підмішати до крему, знову збити його міксером.
- Покласти корж на плоску тарілку, змастити його заварним кремом і накрити другим коржем. Змастити корж кремом і знову покласти корж. Таким чином скласти всі медові коржі, промащуючи їх кремом.
- Поверхню і боки медовика обмазати кремом, що залишився, і посипати подрібненими на крихту обрізками від коржів. Медовик із заварним кремом має настоятися в холодильнику близько 10-12 годин.
- Вийняти готовий торт із холодильника і нарізати на порційні шматочки. Приємного чаювання!