Панчо з ананасами
Кухня
Інгредієнти:
Бісквіт для торта Панчо з ананасами:
- 6 яєць
- 300 гр цукру
- 300 гр борошна
- 4 ст.л. какао-порошку
- 2-3 ст.л. лимонного соку
Крем для торта Панчо з ананасами:
- 0,5 кг сметани 20%
- 300 гр цукру
- 300 гр консервованого ананаса
- 100-120 гр волоських горіхів (очищених)
- 1/3 ч.л. соди
Глазур для торта Панчо з ананасами:
- 200 гр сметани 30-35%
- 50 гр чорного шоколаду
Рецепт приготування страви:
- Білки відокремити від жовтків і прибрати їх у холодильник. Жовтки з'єднати в мисці й залишити на 10 хвилин у кімнатній температурі. Борошно просіяти разом із какао-порошком і содою через сито, розмішати.
- Духовку розігріти до 180С, форму для випічки застелити пергаментним папером або змастити шматочком вершкового масла. Жовтки почати збивати міксером, тонкою цівкою підсипаючи цукор. Збивати жовтковий крем міксером близько 5 хвилин до утворення пишної світлої маси.
- До отриманої маси підмішати просіяну борошняну суміш і вимішати лопаткою до однорідності. Білки вийняти з холодильника, додати лимонний сік і збити міксером до стійких піків. Підмішати збиті білки до бісквітного тіста і викласти його в заздалегідь приготовлену форму.
- Випікати бісквіт для торта Панчо з ананасами протягом 45-50 хвилин. Вийняти форму з духовки і дістати з неї бісквіт, звільнити його від пергаментного паперу. Зрізати у бісквіта нижню частину (товщиною близько 2 см), решту покришити руками на дрібні шматочки.
- Волоські горіхи очистити від шкаралупи і порубати ножем на дрібні шматочки, трохи обсмажити їх на сухій сковороді до появи приємного аромату. Приготувати сметанний крем для Панчо.
- Сметану викласти в миску і почати збивати її міксером. Не перестаючи збивати сметану, всипати до неї цукор (близько 200 гр) і змішувати до його повного розчинення. Відкрити банку з консервованими ананасами, злити рідину і порізати м'якоть ананасів на невеликі кубики.
- Покласти нижній корж бісквіта на тарілку, змастити його сметанним кремом і викласти трохи подрібненого ананаса. Посипати крем з ананасами частиною горіхів. Викласти подрібнений бісквіт, попередньо вмочивши кожен шматочок у крем, знову викласти ананаси та горіхи.
- Таким чином сформувати торт Панчо з консервованими ананасами у вигляді шарів, поки не закінчаться всі інгредієнти. Сметану 30-35% почати збивати міксером, поступово підсипаючи до неї цукор, що залишився, збивати до однорідності.
- Рівномірно змастити торт з усіх боків сметанним кремом і відправити в холодильник (накрити його харчовою плівкою або кришкою). Панчо з ананасами має настоятися в холодильнику не менше 6 годин.
- Через зазначений час поламати на дрібні шматочки шоколад, скласти його в невелику ємність і поставити її на водяну баню. Нагрівати шоколад до повного розчинення і покрити ним готовий торт. Прикрасити десерт горіхами, що залишилися, або бісквітною крихтою, дати йому постояти в холодильнику ще 5-10 хвилин.
- Вийняти страву з холодильника, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Ананаси, насичені вітамінами та мікроелементами, не лише додають свіжості та смаку торту, а й сприяють покращенню шкіри, зміцненню імунної системи та покращенню перетравлення їжі. Додайте щільний шматочок ананаса до кожного шару крему для більш насиченого аромату та корисних властивостей. Насолоджуйтеся цим неперевершеним тортом із сім'єю та друзями!