Чізкейк із чорницею
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для чізкейка:
- 250 гр борошна
- 150 гр вершкового масла
- 125 гр цукру
- 1 яйце
- 10 гр ванільного цукру
- 2 ч.л. разпушувача
Начинка для чізкейка:
- 600 гр творогу
- 4 яйця
- 150 гр чорниці
- 125 гр цукру
- 90 гр картопляного крохмалю
- 2 ст.л. цукрової пудри
- 10 гр ванильного цукру
Рецепт приготування:
- Наріжте вершкове масло на кубики та залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Також залиште яйце для тіста при кімнатній температурі.
- Просійте борошно через сито в одну миску разом із розпушувачем та розмішайте.
- За допомогою міксера збийте вершкове масло до пухкості. Додайте тонким струмком ванильний цукор та звичайний цукор, та продовжуйте збивати ще близько 5 хвилин до утворення пишної та майже білої маси.
- Додайте у масу яєчний жовток та розмішайте до однорідності.
- Додайте просіяну суху суміш до отриманої маси та замісить м'яке тісто, яке не липне до рук.
- Рівномірно розгладьте тісто по дну форми для випічки, сформуйте бортики приблизно 2-3 см висотою, та відправте форму з тістом в холодильник на 30 хвилин.
- Для приготування начинки відокремте білки від жовтків та залиште їх (білки) у холодильнику. Залиште жовтки при кімнатній температурі на 10-15 хвилин.
- З'єднайте жовтки в одній мисці та збийте їх зі звичайним цукром на високій швидкості міксера до повного розчинення цукру.
- Охолоджені білки збийте в окремій мисці (насадки міксера повинні бути чистими) з додаванням щіпки солі до стійких піків.
- Творог протріть через сито або пропустить через м'ясорубку.
- Збиваючи творог міксером, додайте до нього жовткову масу, а потім додайте картопляний крохмаль (залиште 10-15 гр). Обережно перемішайте білкову масу до творожної начинки за допомогою лопатки.
- Переберіть та промийте чорницю, залиште кілька ягід для прикраси готового чизкейка. Поєднайте решту ягід з 1 ст.л. цукру та розітріть виделкою або збийте за допомогою блендера до однорідності. Змішайте ягідне пюре з крохмалем.
- Розігрійте духовку до 180С. Рівномірно розподіліть творожну начинку по тісту, вирівняйте поверхню та прикрасьте її ягідним пюре. Поставте форму в розігріту духову шафу на 1 годину.
- Після випічки вимкніть піч та привідкрийте дверцята на 15-20 хвилин. Вийміть форму з духовки та дайте чізкейку повністю остигнути.
- Після остигання залиште чізкейк з чорницею на 10-14 годин у холодильнику, щоб начинка "затверділа". Прикрасьте готовий чізкейк свіжими ягодами, посипте цукровою пудрою через сито та подавайте до столу.
Для того, щоб зробити чізкейк ще більш смачним, можна додати до начинки соку з лимона або апельсина, що додасть свіжості та кислинки. Також можна замінити частину чорниці на інші свіжі фрукти або ягоди, наприклад, полуницю, малину чи журавлину. Таким чином, ви зможете створити власний унікальний рецепт чізкейка зі своїми улюбленими інгредієнтами.