Рецепт кучмачів із курячих тельбухів із гранатом та овочами
Кухня
Інгредієнти:
- 1 великий гранат
- 300 гр курячих сердечок
- 300 гр курячих шлунків
- 300 гр курячої печінки (можна замінити або додати курячі легені)
- 125 мл сухого червоного вина
- 125 мл чистої води
- 1 цибулина
- 1 гострий перець
- 4 зубчики часнику
- 1 ч.л. барбарису
- 1 ч.л. хмелі-сунелі
- кілька гілочок кінзи
- кілька гілочок базиліку (можна замінити сушеним)
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Щоб легко вийняти зерна граната, потрібно зрізати його верхівку і не до кінця розрізати його на 4 рівні частини (розрізати тільки шкірку, зерна залишити недоторканими). Покласти гранат у миску і залити холодною водою на 5 хвилин.
- Через зазначений час, тримаючи гранат під водою, розламати його на 4 рівні частини і витрусити всі зерна у воду (не виймаючи його з миски). Шкірку і плівку видалити, злити зайву воду з миски так, щоб у ній залишилися тільки зерна.
- Усі курячі тельбухи з'єднати в друшляку і промити під водою. Потім просушити паперовим рушником і подрібнити тельбухи ножем на дрібні шматочки. Цибулю очистити й порізати дрібними кубиками.
- На пательні розігріти кілька ложок олії та скласти туди всі тельбухи. Обсмажувати їх близько 5 хвилин на великому вогні, постійно помішуючи. Посолити і поперчити страву за смаком, перемішати.
- Влити третину вина і воду, розмішати. Тушкувати кучмачі з курячих тельбухів приблизно 20-30 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. На окремій сковорідці розігріти ще 2 ложки олії та викласти цибулю.
- Смажити її близько 5 хвилин на середньому вогні до золотистого кольору і зняти сковороду з плити. Часник очистити і дрібно порізати, гострий перець вимити, якщо дуже гострий - очистити від насіння і дуже дрібно порізати.
- Скласти подрібнений перець і часник у невелику ємність, додати хмелі-сунелі, подрібнений базилік і барбарис. Ретельно розтерти масу в ступці або виделкою. Влити вино і розмішати.
- У сковорідку вилити винну суміш, додати смажену цибулю і перемішати. Готувати кучмачі на середньому вогні ще близько 5-7 хвилин, помішуючи. Зелень кінзи промити і подрібнити, додати в готову страву разом із зернами граната і перемішати.
- Накрити сковорідку кришкою і залишити на 10 хвилин. Подавати кучмачі гарячим, за бажанням посипати подрібненою петрушкою. Смачного!
Кучмачі - це чудовий спосіб спробувати щось нове і незвичайне. Вони чудово підходять для вечері з друзями або родиною, а також можуть стати яскравим акцентом на святковому столі.