Рецепт кучмачів із курячих тельбухів із гранатом та овочами

Рецепт кучмачів із курячих тельбухів із гранатом та овочами
3.5
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 великий гранат
  • 300 гр курячих сердечок
  • 300 гр курячих шлунків
  • 300 гр курячої печінки (можна замінити або додати курячі легені)
  • 125 мл сухого червоного вина
  • 125 мл чистої води
  • 1 цибулина
  • 1 гострий перець
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ч.л. барбарису
  • 1 ч.л. хмелі-сунелі
  • кілька гілочок кінзи
  • кілька гілочок базиліку (можна замінити сушеним)
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Щоб легко вийняти зерна граната, потрібно зрізати його верхівку і не до кінця розрізати його на 4 рівні частини (розрізати тільки шкірку, зерна залишити недоторканими). Покласти гранат у миску і залити холодною водою на 5 хвилин.
  2. Через зазначений час, тримаючи гранат під водою, розламати його на 4 рівні частини і витрусити всі зерна у воду (не виймаючи його з миски). Шкірку і плівку видалити, злити зайву воду з миски так, щоб у ній залишилися тільки зерна.
  3. Усі курячі тельбухи з'єднати в друшляку і промити під водою. Потім просушити паперовим рушником і подрібнити тельбухи ножем на дрібні шматочки. Цибулю очистити й порізати дрібними кубиками.
  4. На пательні розігріти кілька ложок олії та скласти туди всі тельбухи. Обсмажувати їх близько 5 хвилин на великому вогні, постійно помішуючи. Посолити і поперчити страву за смаком, перемішати.
  5. Влити третину вина і воду, розмішати. Тушкувати кучмачі з курячих тельбухів приблизно 20-30 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. На окремій сковорідці розігріти ще 2 ложки олії та викласти цибулю.
  6. Смажити її близько 5 хвилин на середньому вогні до золотистого кольору і зняти сковороду з плити. Часник очистити і дрібно порізати, гострий перець вимити, якщо дуже гострий - очистити від насіння і дуже дрібно порізати.
  7. Скласти подрібнений перець і часник у невелику ємність, додати хмелі-сунелі, подрібнений базилік і барбарис. Ретельно розтерти масу в ступці або виделкою. Влити вино і розмішати.
  8. У сковорідку вилити винну суміш, додати смажену цибулю і перемішати. Готувати кучмачі на середньому вогні ще близько 5-7 хвилин, помішуючи. Зелень кінзи промити і подрібнити, додати в готову страву разом із зернами граната і перемішати.
  9. Накрити сковорідку кришкою і залишити на 10 хвилин. Подавати кучмачі гарячим, за бажанням посипати подрібненою петрушкою. Смачного! 

Кучмачі - це чудовий спосіб спробувати щось нове і незвичайне. Вони чудово підходять для вечері з друзями або родиною, а також можуть стати яскравим акцентом на святковому столі.