Голубці у каструлі

Голубці у каструлі
4.3
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг капусти
  • 1 кг свинини
  • 6 помідорів
  • 0,5 л томатного соку
  • 400 г сметани 15%
  • 300 г рису
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 60 г томатної пасти
  • 50 г вершкового масла
  • 2,5 ст.л. солі
  • невеликий пучок зелені
  • 2 зубчики часнику
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Капусту розділіть на листя та видаліть качан. Рис промийте під холодною водою та відваріть до готовності.
  2. На сковороді на середньому вогні розігрійте масло. Додайте цибулю та моркву та готуйте до м'якості.
  3. Додайте порізану свинину та помідори, додайте сіль та перець. Готуйте, поки м'ясо не зарум'яниться.
  4. Суміш м'яса, помідорів та овочів помістіть у блендер або м'ясорубку та подрібніть до однорідної консистенції.
  5. Змішайте готовий фарш з рисом, додайте зелень та сіль та перець за смаком.
  6. Заверніть фарш у листки капусти, сформуйте голубці.
  7. Розігрійте рослинну олію на середньому вогні у глибокій каструлі чи казані. Покладіть голубці у каструлю.
  8. Спочатку обсмажте голубці з одного боку, поки вони не зарум'яняться, а потім переверніть і обсмажте з іншого боку.
  9. У мисці змішайте сметану з томатною пастою, сіллю, перцем та лавровим листом. Додайте томатний сік та перемішайте.
  10. Вилийте соус, що вийшов, на голубці у каструлі. Додайте ще декілька капустяних листків зверху і закрийте кришкою.
  11. Готуйте на середньому вогні протягом близько 1 години, поки капуста не стане м'якою і соус не стане густим.
  12. Подавайте тушені голубці гарячими з соусом та нарізаною свіжою зеленню.

Тушковані голубці - це страва, яка є символом української кухні. Цю страву можна зустріти в будь-якому куточку України, і кожен регіон має свій власний варіант рецепту. Тому, якщо вам подобається  капуста та м'ясо, спробуйте створити свою власну версію тушкованих голубців і додайте до них свої улюблені інгредієнти. Таким чином, ви можете створити власний унікальний рецепт, який стане вашим фаворитом.