Картопляна запіканка з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 600 гр картоплі (6 картоплин)
- 2 яйця
- 100 гр твердого сиру
- 4 ст.л. майонезу
- кілька гілочок кропу
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Кріп промити і нашаткувати, сир натерти на тертці і розділити на дві частини, часник розчавити в часникодавці. Яйце вбити в миску, додати половину сиру, зелень і збити масу виделкою до однорідності.
- Друге яйце вбити в окрему миску, додати сир, що залишився, часник, майонез і збити виделкою до однорідності. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити олією.
- Картоплю почистити і натерти на крупній тертці, зайву рідину злегка віджати. З'єднати яєчно-сирну масу (з майонезом) з тертою картоплею і ретельно перемішати. Додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати, викласти в заздалегідь приготовлену форму.
- Покрити картопляну масу яєчно-сирною масою із зеленню і відправити в розігріту духову шафу. Готується картопляна запіканка з сиром близько 40 хвилин до рум'яності.
- Вийняти форму і залишити на кілька хвилин остигати. Нарізати запіканку порційними шматочками і подавати до столу гарячою. Смачного!
Цей рецепт можна легко адаптувати, додавши до нього інші інгредієнти за власним бажанням, наприклад, перець або різні трави. Також, якщо у вас є залишки вареного м’яса або овочів, їх можна додати до картопляної запіканки, щоб зробити її більш насиченою та смачною.