Хачапурі на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
Тісто на кефірі:
- 700 г борошна
- 0,5 л кефіру
- 1 яйце
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. цукру
Начинка для хачапурі:
- 0,5 кг бринзи
- 1 яйце
- 2 ст.л. сметани
Рецепт приготування:
- Просійте борошно разом з розпушувачем у велику миску, додайте сіль, цукор, перемішайте. Тонким струмком додайте кефір кімнатної температури, постійно перемішуючи суху суміш.
- Додайте яйце та рослинну олію. Замісіть м'яке тісто, накрийте його харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин.
- Поки тісто витримується, натріть бринзу на крупній тертці, змішайте з яйцем та сметаною.
- Після указаного часу розділіть кефірне тісто на 10 рівних частин. Кожну частину розкачайте в круглий коржик діаметром 10 см.
- У центрі круглого коржика розмістіть 2-3 ст.л. начинки з бринзи. Закрийте тісто, добре примніть його навколо сиру так, щоб він був всередині хачапурі, і переверніть "швом" донизу. Злегка розкачайте скалкою.
- Усі хачапурі змастіть м'яким розтопленим вершковим маслом та смажте на розігрітій сухій сковороді на середньому вогні (3-4 хвилини з кожного боку). За бажанням, готові вироби можна також змастити вершковим маслом.
- Подавайте хачапурі з кефіром та бринзою до столу гарячими. Смачного!
Цікаві факти:
- Якщо бринза занадто солона, можна додати до неї трохи натертої вареної картоплі.
- Хачапурі - це традиційна грузинська страва, яка здобула популярність у багатьох країнах світу. Вона має неповторний смак і займає особливе місце в грузинській кулінарії.
- В Грузії хачапурі мають різні форми: круглі, відрізняються різноманітними згинами тіста. Кожен регіон має свій унікальний спосіб готування цієї страви.
- Хачапурі - це не лише смачна їжа, але й символ щедрості та гостинності грузинського народу. Вони традиційно подаються на святковий стіл і викликають посмішку на обличчі кожного, хто їх спробує.