Хачапурі на кефірі

Хачапурі на кефірі
4.0
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто на кефірі:

  • 700 г борошна
  • 0,5 л кефіру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. цукру

Начинка для хачапурі:

  • 0,5 кг бринзи
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. сметани

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно разом з розпушувачем у велику миску, додайте сіль, цукор, перемішайте. Тонким струмком додайте кефір кімнатної температури, постійно перемішуючи суху суміш.
  2. Додайте яйце та рослинну олію. Замісіть м'яке тісто, накрийте його харчовою плівкою і залиште на 30 хвилин.
  3. Поки тісто витримується, натріть бринзу на крупній тертці, змішайте з яйцем та сметаною.
  4. Після указаного часу розділіть кефірне тісто на 10 рівних частин. Кожну частину розкачайте в круглий коржик діаметром 10 см.
  5. У центрі круглого коржика розмістіть 2-3 ст.л. начинки з бринзи. Закрийте тісто, добре примніть його навколо сиру так, щоб він був всередині хачапурі, і переверніть "швом" донизу. Злегка розкачайте скалкою.
  6. Усі хачапурі змастіть м'яким розтопленим вершковим маслом та смажте на розігрітій сухій сковороді на середньому вогні (3-4 хвилини з кожного боку). За бажанням, готові вироби можна також змастити вершковим маслом.
  7. Подавайте хачапурі з кефіром та бринзою до столу гарячими. Смачного!

Цікаві факти:

  • Якщо бринза занадто солона, можна додати до неї трохи натертої вареної картоплі.
  • Хачапурі - це традиційна грузинська страва, яка здобула популярність у багатьох країнах світу. Вона має неповторний смак і займає особливе місце в грузинській кулінарії.
  • В Грузії хачапурі мають різні форми: круглі, відрізняються різноманітними згинами тіста. Кожен регіон має свій унікальний спосіб готування цієї страви.
  • Хачапурі - це не лише смачна їжа, але й символ щедрості та гостинності грузинського народу. Вони традиційно подаються на святковий стіл і викликають посмішку на обличчі кожного, хто їх спробує.