Ласунка з творогом

Ласунка з творогом
4.0
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для ласунки з сиром:

  • 300 гр борошна
  • 100 гр вершкового масла
  • 100 гр цукрової пудри
  • 100 гр сметани
  • 1 яйця
  • 2 ч. л. розпушувача
  • щіпка солі

Сирна начинка для ласунки:

  • 350 гр сиру будь-якої жирності
  • 1 яйця
  • 2 ст. цукру
  • 2 ст. сметани
  • 1 ст. манної крупи
  • щіпка ваніліну

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь вийміть з холодильника масло, яйця та сметану і залиште на 20 хвилин у кімнатній температурі.
  2. Борошно просіюйте через сито разом з розпушувачем та сіллю, перемішайте.
  3. Використовуючи міксер, збийте масло до пухкості, поступово додаючи цукрову пудру. Продовжуйте збивати ще кілька хвилин, доки не отримаєте ніжну кремову консистенцію. Додайте сметану, вбийте сире яйце та збивайте ще кілька хвилин на високій швидкості.
  4. Поступово додайте просіяне борошно в масляну суміш та замісіть м'яке тісто. Накрийте миску кришкою та поставте на 15 хвилин у холодильник.
  5. Приготуйте сирну начинку. Сир протріть через сито або добре розітріть виделкою, додайте яєчний білок (жовток покищо залиште осторонь), цукор, манну крупу та ванілін. Ретельно розтерти до однорідної консистенції.
  6. Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія, підготуйте деко, змащений рослинною олією або застелений пергаментним папером.
  7. Розділіть тісто на 15 однакових шматочків, обвалюйте кожен у невеликій кількості борошна.
  8. Розкотіть кожен шматочок тіста в коржик (товщина близько 1 см), покладіть на одну половину трохи творожної начинки та закрийте іншою половиною коржика. Трохи придавіть краї тісту та перекладіть пиріжок на деко (не защіплюйте).
  9. Повторюйте процес до закінчення тіста та начинки. Збийте жовток у невеликому контейнері з 1 ст. л. молока або води та змастіть поверхню кожної ласунки. Відправте деко у духовку.
  10. Випікайте ласунку з сиром до рум'яної скоринки протягом приблизно 15-20 хвилин. Вийміть деко з духовки та залиште на 10 хвилин для охолодження.

Насолоджуйтесь цими смачними ласунками з сиром. Вони чудово підійдуть як для сніданку, так і для вечірки з чаєм чи кавою. Замініть манну крупу на гречану або рисову, щоб змінити текстуру творожної начинки та додати додаткову вишуканість цьому десерту.