Торт в мікрохвильовці з ніжним вершковим кремом

Торт в мікрохвильовці з ніжним вершковим кремом
4.4
(8)
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 3 яйця
  • 100 г борошна
  • 100 г згущеного молока
  • 50 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1,5 ч.л. розпушувача

Для крему:

  • 100 г яблучного соку з м'якоттю
  • 100 г згущеного молока
  • 100 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. борошна
  • 100 мл яблучного соку та 2 ст.л. водки для просочення

Рецепт приготування:

  1. Почати з приготування бісквіту для торта. Яйця вбити в миску і залишити на 15 хвилин в кімнатній температурі. Вершкове масло порізати на шматочки, скласти в невелику миску і поставити на водяну баню.
  2. Зняти миску з водяної бані і залишити до повного охолодження, змішати зі згущеним молоком.
  3. Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем в окрему миску та розмішати.
  4. Збити яйця до утворення піни і всипати цукор тонкою цівкою. Збивати яєчну масу близько 5 хвилин на високій швидкості. Потім підмішати борошняну суміш і вимішати однорідне тісто.
  5. Поступово влити суміш згущеного молока з маслом, безперервно помішуючи при цьому тісто лопаткою. Перелити тісто у форму (підійде силіконова для випічки або спеціальна форма для мікрохвильової печі) і відправити в мікрохвильову піч.
  6. Готувати торт у мікрохвильовій печі 6 хвилин при потужності 800 Вт. Після звукового сигналу залишити форму всередині мікрохвильової печі на хвилину. Вийняти форму, накрити легким рушником і залишити в кімнатній температурі до охолодження.
  7. Тим часом приготувати крем для торта. Згущене молоко змішати з яблучним соком і добре розмішати вінчиком до однорідності. В отриману суміш додати цукор з борошном і знову перемішати вінчиком. Поставити каструлю з кремом на невеликий вогонь і безперервно помішуючи, довести до загущення (консистенції густого заварного крему або жирної сметани).
  8. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на півгодини в кімнатній температурі.
  9. Охолоджений бісквіт вийняти з форми і розрізати вздовж на 3 або 4 рівні коржі, рівномірно просочити їх сумішшю яблучного соку з горілкою.
  10. Вершкове масло, що підтануло, збити міксером до пишності. Не перестаючи збивати масло, по ложці додати до нього весь заварний крем. Промазати кремом просочені коржі, обмазати поверхню і боки торта кремом, що залишився і відправити його на пару годин в холодильник.
  11. Готовий торт вийняти з холодильника, прикрасити на свій смак та подавати до столу.