Торт в мікрохвильовці з ніжним вершковим кремом
Кухня
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- 3 яйця
- 100 г борошна
- 100 г згущеного молока
- 50 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 1,5 ч.л. розпушувача
Для крему:
- 100 г яблучного соку з м'якоттю
- 100 г згущеного молока
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. борошна
- 100 мл яблучного соку та 2 ст.л. водки для просочення
Рецепт приготування:
- Почати з приготування бісквіту для торта. Яйця вбити в миску і залишити на 15 хвилин в кімнатній температурі. Вершкове масло порізати на шматочки, скласти в невелику миску і поставити на водяну баню.
- Зняти миску з водяної бані і залишити до повного охолодження, змішати зі згущеним молоком.
- Борошно просіяти через сито разом із розпушувачем в окрему миску та розмішати.
- Збити яйця до утворення піни і всипати цукор тонкою цівкою. Збивати яєчну масу близько 5 хвилин на високій швидкості. Потім підмішати борошняну суміш і вимішати однорідне тісто.
- Поступово влити суміш згущеного молока з маслом, безперервно помішуючи при цьому тісто лопаткою. Перелити тісто у форму (підійде силіконова для випічки або спеціальна форма для мікрохвильової печі) і відправити в мікрохвильову піч.
- Готувати торт у мікрохвильовій печі 6 хвилин при потужності 800 Вт. Після звукового сигналу залишити форму всередині мікрохвильової печі на хвилину. Вийняти форму, накрити легким рушником і залишити в кімнатній температурі до охолодження.
- Тим часом приготувати крем для торта. Згущене молоко змішати з яблучним соком і добре розмішати вінчиком до однорідності. В отриману суміш додати цукор з борошном і знову перемішати вінчиком. Поставити каструлю з кремом на невеликий вогонь і безперервно помішуючи, довести до загущення (консистенції густого заварного крему або жирної сметани).
- Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на півгодини в кімнатній температурі.
- Охолоджений бісквіт вийняти з форми і розрізати вздовж на 3 або 4 рівні коржі, рівномірно просочити їх сумішшю яблучного соку з горілкою.
- Вершкове масло, що підтануло, збити міксером до пишності. Не перестаючи збивати масло, по ложці додати до нього весь заварний крем. Промазати кремом просочені коржі, обмазати поверхню і боки торта кремом, що залишився і відправити його на пару годин в холодильник.
- Готовий торт вийняти з холодильника, прикрасити на свій смак та подавати до столу.