Заварити чай в склянці та залишити на 15 хвилин. Процідити та охолодити.
Курагу залити гарячою водою на 15 хвилин. Потім злити воду та порізати на невеликі шматочки.
Горіхи очистити від шкаралупи, насікти на дрібні шматочки та обсмажити на сухій сковороді до рум'яної скоринки. Потім охолодити та подрібнити в блендері або в пакеті качалкою.
Просіяти борошно разом з корицею та добре перемішати. Зробити углиблення.
У окрему миску на водяну баню додати чай, цукор, мед та рослинну олію. Помішувати та нагрівати до розчинення меду та цукру. Не доводити сироп до кипіння.
Гашену соду змішати з лимонним соком, додати до медової рідини та швидко перемішати.
Зняти миску з водяної бані та додати порізану курагу та горіхи. Перемішати.
Розігріти духовку до 180 градусів. Підготувати форму для випічки, змащуючи її рослинною олією або вершковим маслом та присипаючи борошном.
Додати суміш до медової маси та перемішати до однорідності. Викласти тісто в підготовлену форму для випічки.
Яблуко помити, очистити від серцевини та нарізати на тонкі скибочки разом зі шкіркою. Викласти на тісто та поставити в духовку.
Випікати медову коврижку близько 30 хвилин до готовності, аж доки верх стане рум'яним. Вийняти форму з духовки, накрити легкою серветкою та залишити на 15 хвилин.
Потім зняти серветку, перекласти коврижку на тарілку та прикрасити цукровою пудрою. Медова коврижка смачна як тепла, так і прохолодна.