Медова коврижка з яблуком, горіхами та курагою
Кухня
Інгредієнти:
- 260 грамів борошна
- 1 середнє яблуко
- 200 грамів цукру
- 200 мл чаю (половина чайної ложки сухого чаю)
- 120 мл рослинної олії
- 100 грамів меду
- 60-70 грамів горіхів (очищених)
- 50 грамів кураги (не обов'язково)
- 1 чайна ложка гашеної соди
- 1 чайна ложка лимонного соку
- 1/2 чайної ложки молотої кориці
Рецепт приготування:
- Заварити чай в склянці та залишити на 15 хвилин. Процідити та охолодити.
- Курагу залити гарячою водою на 15 хвилин. Потім злити воду та порізати на невеликі шматочки.
- Горіхи очистити від шкаралупи, насікти на дрібні шматочки та обсмажити на сухій сковороді до рум'яної скоринки. Потім охолодити та подрібнити в блендері або в пакеті качалкою.
- Просіяти борошно разом з корицею та добре перемішати. Зробити углиблення.
- У окрему миску на водяну баню додати чай, цукор, мед та рослинну олію. Помішувати та нагрівати до розчинення меду та цукру. Не доводити сироп до кипіння.
- Гашену соду змішати з лимонним соком, додати до медової рідини та швидко перемішати.
- Зняти миску з водяної бані та додати порізану курагу та горіхи. Перемішати.
- Розігріти духовку до 180 градусів. Підготувати форму для випічки, змащуючи її рослинною олією або вершковим маслом та присипаючи борошном.
- Додати суміш до медової маси та перемішати до однорідності. Викласти тісто в підготовлену форму для випічки.
- Яблуко помити, очистити від серцевини та нарізати на тонкі скибочки разом зі шкіркою. Викласти на тісто та поставити в духовку.
- Випікати медову коврижку близько 30 хвилин до готовності, аж доки верх стане рум'яним. Вийняти форму з духовки, накрити легкою серветкою та залишити на 15 хвилин.
- Потім зняти серветку, перекласти коврижку на тарілку та прикрасити цукровою пудрою. Медова коврижка смачна як тепла, так і прохолодна.