Пампушки на кефірі
Кухня
Інгредієнти:
- 250 мл кефіру 2,5 %
- 220 гр борошна
- 1 яйце
- 50 гр вершкового масла
- 2-3 ст.л. цукру
- 1/3 ч.л. соди
- 1/3 ч.л. солі
- 0,5 л рослинної олії для смаження
Інструкції:
- Кефір та яйце вийміть з холодильника, залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі.
- Розтопіть вершкове масло на водяній бані і охолодіть до кімнатної температури.
- Додайте до кефіру соду, розмішайте вінчиком і залиште на 5 хвилин.
- У окремій мисці розбийте яйце, додайте сіль, цукор і збийте вінчиком до однорідності.
- З'єднайте кефірну суміш з яєчною і розмішайте.
- Просійте борошно через сито і поступово додайте до кефіру, замішайте м'яке тісто.
- Додайте розтоплене масло і ще раз перемішайте.
- В каструлю з товстим дном налийте рослинну олію та розігрійте.
- Викладіть декілька порцій тіста в розігріту олію.
- Смажте пампушки на кефірі в киплячій олії приблизно 1 хвилину до золотистої скоринки.
- Витягніть пампушки з каструлі та дайте їм стекти на друшляк, настиливши його папером або рушником.
- Продовжуйте смажити пампушки, доки все тісто не закінчиться.
- При подачі можна посипати пампушки цукровою пудрою або полити медом або джемом.