Пампушки на кефірі

Пампушки на кефірі
4.7
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 мл кефіру 2,5 %
  • 220 гр борошна
  • 1 яйце
  • 50 гр вершкового масла
  • 2-3 ст.л. цукру
  • 1/3 ч.л. соди
  • 1/3 ч.л. солі
  • 0,5 л рослинної олії для смаження

Інструкції:

  1. Кефір та яйце вийміть з холодильника, залиште на 10 хвилин при кімнатній температурі.
  2. Розтопіть вершкове масло на водяній бані і охолодіть до кімнатної температури.
  3. Додайте до кефіру соду, розмішайте вінчиком і залиште на 5 хвилин.
  4. У окремій мисці розбийте яйце, додайте сіль, цукор і збийте вінчиком до однорідності.
  5. З'єднайте кефірну суміш з яєчною і розмішайте.
  6. Просійте борошно через сито і поступово додайте до кефіру, замішайте м'яке тісто.
  7. Додайте розтоплене масло і ще раз перемішайте.
  8. В каструлю з товстим дном налийте рослинну олію та розігрійте.
  9. Викладіть декілька порцій тіста в розігріту олію.
  10. Смажте пампушки на кефірі в киплячій олії приблизно 1 хвилину до золотистої скоринки.
  11. Витягніть пампушки з каструлі та дайте їм стекти на друшляк, настиливши його папером або рушником.
  12. Продовжуйте смажити пампушки, доки все тісто не закінчиться.
  13. При подачі можна посипати пампушки цукровою пудрою або полити медом або джемом.