Маринований товстолобик - рецепт зі смаком

 Маринований товстолобик - рецепт зі смаком
3.5
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 товстолобик, вагою близько 3 кг
  • 3 цибулини
  • 3 моркви
  • 200-220 мл оцту 9%
  • 5 ст.л. солі
  • 100 мл рослинної олії
  • 1 ст.л. цукру з гіркою
  • кілька гілок петрушки
  • 1 зубчик часнику
  • червоний та чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Товстолобика очистити від луски, випатрати і ретельно промити. Потім видалити голову, хвіст, плавці та кістки, порізати філе на невеликі шматочки або смужки.
  2. Змішати в каструлі 1,2-1,3 л чистої (теплої) води, додати сіль і ретельно розмішати.
  3. Положити нарізане філе товстолобика в каструлю з соленим розчином, охолодити. Покласти зверху на рибу велику тарілку (діаметр якої менший на 1-2 см діаметра каструлі) та залишити на 4 години в кімнатній температурі.
  4. Моркву очистити і натерти на спеціальній терці для корейської моркви або нарізати дрібною соломкою. Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями. Часник очистити і дуже дрібно порізати ножем. Петрушку промити і нашинкувати.
  5. Філе просоленого товстолобика процідити в друшляку і промити під струменем холодної води. Потім повністю висушити філе рушниками або паперовими рушниками.
  6. Положити рибу, зелень та овочі в одну каструлю та перемішати.
  7. Рослинну олію влити в невелику каструльку і довести до кипіння. Влити киплячу рослинну олію разом з оцтом до каструлі з товстолобиком, додати цукор, поперчити за смаком та перемішати.
  8. Накрити каструлю кришкою та помістити в холодильник після повного остигання. Маринований товстолобик має настоятися в холодильнику принаймні 10 годин (коли риба стане білою - це означає, що вона вже достатньо промаринувалась). Маринований товстолобик можна зберігати в холодильнику протягом приблизно 5 днів після приготування.
  9. Вийняти каструлю з холодильника, зняти кришку та переложити мариновану рибу на тарілку. Подавати маринованого товстолобика по-корейськи до столу можна як закуску або основну страву.

Цей рецепт маринованого товстолобика дуже простий у приготуванні, але в той же час результат вас приємно здивує. Маринад, у якому маринується риба, складається з різних спецій та овочів, що робить його смачним і ароматним. Крім того, такий товстолобик - це дуже корисна страва, багата на білки та інші поживні речовини. Спробуйте приготувати маринованого товстолобика за цим рецептом і насолоджуйтеся смаком цієї витонченої страви!