Маринований товстолобик - рецепт зі смаком
Кухня
Інгредієнти:
- 1 товстолобик, вагою близько 3 кг
- 3 цибулини
- 3 моркви
- 200-220 мл оцту 9%
- 5 ст.л. солі
- 100 мл рослинної олії
- 1 ст.л. цукру з гіркою
- кілька гілок петрушки
- 1 зубчик часнику
- червоний та чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування:
- Товстолобика очистити від луски, випатрати і ретельно промити. Потім видалити голову, хвіст, плавці та кістки, порізати філе на невеликі шматочки або смужки.
- Змішати в каструлі 1,2-1,3 л чистої (теплої) води, додати сіль і ретельно розмішати.
- Положити нарізане філе товстолобика в каструлю з соленим розчином, охолодити. Покласти зверху на рибу велику тарілку (діаметр якої менший на 1-2 см діаметра каструлі) та залишити на 4 години в кімнатній температурі.
- Моркву очистити і натерти на спеціальній терці для корейської моркви або нарізати дрібною соломкою. Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями. Часник очистити і дуже дрібно порізати ножем. Петрушку промити і нашинкувати.
- Філе просоленого товстолобика процідити в друшляку і промити під струменем холодної води. Потім повністю висушити філе рушниками або паперовими рушниками.
- Положити рибу, зелень та овочі в одну каструлю та перемішати.
- Рослинну олію влити в невелику каструльку і довести до кипіння. Влити киплячу рослинну олію разом з оцтом до каструлі з товстолобиком, додати цукор, поперчити за смаком та перемішати.
- Накрити каструлю кришкою та помістити в холодильник після повного остигання. Маринований товстолобик має настоятися в холодильнику принаймні 10 годин (коли риба стане білою - це означає, що вона вже достатньо промаринувалась). Маринований товстолобик можна зберігати в холодильнику протягом приблизно 5 днів після приготування.
- Вийняти каструлю з холодильника, зняти кришку та переложити мариновану рибу на тарілку. Подавати маринованого товстолобика по-корейськи до столу можна як закуску або основну страву.
Цей рецепт маринованого товстолобика дуже простий у приготуванні, але в той же час результат вас приємно здивує. Маринад, у якому маринується риба, складається з різних спецій та овочів, що робить його смачним і ароматним. Крім того, такий товстолобик - це дуже корисна страва, багата на білки та інші поживні речовини. Спробуйте приготувати маринованого товстолобика за цим рецептом і насолоджуйтеся смаком цієї витонченої страви!