Рецепт консервованих помідорів власного виробництва | Смачна заготівля на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг помідорів невеликого розміру
- 6 горошин чорного перцю
- 1 стебло селери
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- кілька гілочок кропу та петрушки
- 2-3 краплі соусу Табаско (можна замінити меленим червоним перцем)
Рецепт приготування страви:
- Заздалегідь простерилізувати літрову банку з кришкою для консервації на зиму будь-яким зручним для вас способом. На помідорах зробити невеликі хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою.
- Через хвилину злити воду і перекласти бланшовані помідори в миску з холодною водою ще на кілька хвилин. Злити воду й очистити всі плоди від шкірки. Близько 700 гр помідорів скласти в стерильну банку.
- Решту помідорів очистити від плодоніжки, порізати невеликими шматочками і скласти в каструлю. Зелень промити і порізати ножем не дуже дрібно. Додати в каструлю з помідорами зелень, цукор, сіль, табаско, горошини перцю і поставити все на вогонь.
- Помішуючи, довести масу до кипіння і проварити томатний сік протягом 10 хвилин на невеликому вогні. Протерти вміст каструлі через сито, щоб у ньому залишилися насіння, горошини перцю та зелень. Повернути сік на вогонь і довести до кипіння.
- Залити помідори соком і закатати банку кришкою, перевернути її верх дном і залишити в такому положенні до повного охолодження. Зберігати помідори у власному соку в прохолодному місці, захищеному від сонячних променів (1-2 роки).
Помідори у власному соку - це не просто спосіб зберегти свіжість і смак помідорів на зиму, а й справжнє шедевральне доповнення до будь-якої страви. Вони надають яскравої кислотності та аромату томатам, що доповнюють будь-який стіл.