Баклажани по-корейськи
Кухня
Інгредієнти:
- 4 середніх баклажани
- 2 болгарські перці
- 1 велика морква
- 3 зубчики часнику
- 1 ст.л. яблучного/винного оцту (можна замінити лимонним соком)
- 1 ст.л. кунжуту
- кілька гілочок кропу і петрушки
- 1 ч.л. меленого коріандру
- 1 ч.л. меду (можна замінити цукром)
- мелений червоний і чорний перець за смаком
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баклажани ретельно вимити і порізати смужками завтовшки близько 1,5 см. Скласти подрібнені баклажани в миску, додати велику ложку солі і гарненько перемішати, злегка пом'яти.
- Залишити баклажани в солі на добу в холодильнику. Через зазначений час влити на пательню 100 мл олії і поставити на вогонь. Промариновані баклажани відкинути на сито, дати стекти зайвій воді та просушити овочі паперовим рушником.
- Скласти баклажани на пательню з розігрітою олією та обсмажити їх до готовності протягом 6-8 хвилин. Перекласти смажені баклажани на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
- Часник очистити і скласти в невелику ємність. Зелень промити, обсушити й нашаткувати, додати до часнику, посолити все трохи й розтерти виделкою. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати соломкою. Моркву очистити і натерти на великій тертці (бажано спеціальній тертці для моркви по-корейськи).
- На сковороді розігріти кілька ложок олії і викласти солодкий перець із морквою. Обсмажувати овочі разом близько 2 хвилин і скласти в одну миску з баклажанами, часником і зеленню. Додати мелений коріандр, чорний і червоний перець за смаком, кунжут, мед, оцет і ретельно перемішати.
- За бажанням можна додати в корейський салат із баклажанів соєвий соус за смаком. Накрити миску харчовою плівкою або кришкою і відправити в холодильник.
- Баклажани по-корейки мають настоюватися в холодильнику близько доби. Потім можна подавати салат із баклажанами по-корейськи до столу. Приємного апетиту!
- За бажанням салат можна законсервувати на зиму, для цього знадобиться простерилізувати банки та кришки, розкласти в них салат, що настоявся. Дно великої каструлі застелити рушником і поставити на нього банки, прикрити їх кришками.
- Влити в каструлю холодну воду так, щоб вона доходила до плічок банок (3-4 см до горлечка). Поставити каструлю на вогонь і довести до кипіння. Стерилізувати баклажани по-корейськи на зиму близько 10 хвилин у півлітрових банках, 15 хвилин у літрових і 20 - у трилітрових.
- Потім вийняти банки з води, закатати їх кришками і перевернути догори дном, залишити на 4 години. Прибрати банки з консервованим салатом на зберігання в темне прохолодне місце.
Українська кухня багата різноманіттям смачних страв, і баклажани по-корейськи не виняток. Цей рецепт поєднує в собі неймовірну пікантність і багатий смак. Відмінність корейської кухні полягає у використанні багато прянощів і приправ, що робить цей салат справді незабутнім. Баклажани, у поєднанні з перцем і морквою, набирають насиченого смаку під впливом маринаду з часнику та кунжуту. Варто зазначити, що цю страву можна використовувати не тільки як салат, а й як доповнення до основних страв, наприклад, м'ясних або рибних страв. Баклажани по-корейськи - це справжня смакота, яка точно сподобається вам і вашим гостям. Зберігайте його на зиму, щоб насолоджуватися цим витонченим смаком у будь-яку пору року!