Баклажани в аджиці
Кухня
Інгредієнти:
- 2,5 кг баклажанів
- 1 кг помідорів
- 700 гр болгарського перцю
- 250 мл рослинної олії
- 250 мл оцту 9%
- 250 гр цукру
- 70 гр очищеного часнику
- 1 стручок гострого червоного перцю
- 2-2,5 ст.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Баклажани ретельно вимити і порізати кружечками завтовшки 1 см. Скласти баклажани в миску, додати 1 ст.л. солі та перемішати. Залишити баклажани з сіллю на годину в кімнатній температурі.
- Тим часом приготувати аджику. На помідорах зробити невеликі хрестоподібні надрізи і покласти їх на хвилину в каструлю з киплячою водою. Злити окріп і влити в каструлю холодну воду, дати овочам охолонути.
- Болгарський перець вимити й очистити від насіння, порізати м'якоть великими шматочками. Часник очистити від лушпиння, гострий перець вимити та видалити плодоніжки. Остиглі помідори очистити від шкірки і порізати великими шматочками.
- Пропустити через м'ясорубку помідори, болгарський і гострий перець, часник, з'єднати все в одній каструлі та перемішати. Банки та кришки для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
- Поставити каструлю з аджикою на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Додати в каструлю оцет, олію, сіль, цукор і перемішати. Через 10 хвилин варіння додати в аджику баклажани і знову довести все до кипіння.
- Готувати баклажани в аджиці приблизно 10-15 хвилин до готовності і зняти каструлю з вогню. Розлити вміст каструлі по стерильних банках і закатати їх кришками. Перевернути банки із заготовками догори дном, укутати ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження.
- Баклажани в аджиці зберігаються близько 1-2 років у темному прохолодному місці.
Ви можете додати свої улюблені спеції та трави до аджики, щоб підкреслити її смак і аромат.
Подавайте баклажани в аджиці як самостійну страву або використовуйте їх як смачне доповнення до м'яса, риби чи паста. Вони також чудово підходять для сендвічів і закусок.
Не забувайте використовувати стерилізовані банки та кришки, щоб забезпечити правильне зберігання баклажанів в аджиці.
Експериментуйте зі співвідношенням овочів у рецепті, щоб створити свій унікальний смак.