Баклажани в аджиці

Баклажани в аджиці
4.2
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,5 кг баклажанів
  • 1 кг помідорів
  • 700 гр болгарського перцю
  • 250 мл рослинної олії
  • 250 мл оцту 9%
  • 250 гр цукру
  • 70 гр очищеного часнику
  • 1 стручок гострого червоного перцю
  • 2-2,5 ст.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Баклажани ретельно вимити і порізати кружечками завтовшки 1 см. Скласти баклажани в миску, додати 1 ст.л. солі та перемішати. Залишити баклажани з сіллю на годину в кімнатній температурі.
  2. Тим часом приготувати аджику. На помідорах зробити невеликі хрестоподібні надрізи і покласти їх на хвилину в каструлю з киплячою водою. Злити окріп і влити в каструлю холодну воду, дати овочам охолонути.
  3. Болгарський перець вимити й очистити від насіння, порізати м'якоть великими шматочками. Часник очистити від лушпиння, гострий перець вимити та видалити плодоніжки. Остиглі помідори очистити від шкірки і порізати великими шматочками.
  4. Пропустити через м'ясорубку помідори, болгарський і гострий перець, часник, з'єднати все в одній каструлі та перемішати. Банки та кришки для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
  5. Поставити каструлю з аджикою на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Додати в каструлю оцет, олію, сіль, цукор і перемішати. Через 10 хвилин варіння додати в аджику баклажани і знову довести все до кипіння.
  6. Готувати баклажани в аджиці приблизно 10-15 хвилин до готовності і зняти каструлю з вогню. Розлити вміст каструлі по стерильних банках і закатати їх кришками. Перевернути банки із заготовками догори дном, укутати ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження.
  7. Баклажани в аджиці зберігаються близько 1-2 років у темному прохолодному місці.

Ви можете додати свої улюблені спеції та трави до аджики, щоб підкреслити її смак і аромат.

Подавайте баклажани в аджиці як самостійну страву або використовуйте їх як смачне доповнення до м'яса, риби чи паста. Вони також чудово підходять для сендвічів і закусок.

Не забувайте використовувати стерилізовані банки та кришки, щоб забезпечити правильне зберігання баклажанів в аджиці.

Експериментуйте зі співвідношенням овочів у рецепті, щоб створити свій унікальний смак.