Рецепт компоту з абрикосів
Кухня
Інгредієнти:
- свіжі абрикоси - опціонально
- 400-500 гр цукру на літр води
Рецепт приготування страви:
- Банки для консервації компоту ретельно вимити й обполоснути окропом з усіх боків. Кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин в окремій каструлі.
- Абрикоси вимити й обсушити, розрізати плоди навпіл і видалити кісточки. Щільно утрамбувати абрикоси в банки (зрізаним боком донизу).
- У каструлі закип'ятити необхідну кількість води (знадобиться приблизно 0,5 л сиропу на кожну банку), додати цукор. Після закипання проварити сироп протягом півхвилини і зняти з вогню.
- Залити киплячим сиропом абрикоси в банках, прикрити їх кришками. Поставити банки в каструлю, попередньо застеливши дно рушником. Влити в каструлю воду такої ж температури, як і скло банок (рівень води приблизно по плічка банок).
- Поставити каструлю на вогонь і довести воду в каструлі до кипіння. Стерилізувати банки 0,5 л близько 10 хвилин після закипання, 1 л - 15 хвилин, а 3 л - 25 хвилин. По одній вийняти банки з киплячої води, закатати їх кришками і перевернути догори дном.
- Укутати банки теплою ковдрою або рушником і залишити до повного охолодження. Перевернути остиглі банки догори дном і відправити в темне прохолодне місце на зберігання.
Абрикоси - чудовий джерело вітамінів та мінералів, таких як вітамін А, вітамін С, калій та бета-каротин. Крім того, вони багаті на антиоксиданти, які допомагають боротися зі стресом та запаленням в організмі. Тому компот з абрикосів - це не тільки смачний напій, а й корисний для здоров'я.