Рецепт компоту з абрикосів

Рецепт компоту з абрикосів
4.2
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • свіжі абрикоси - опціонально
  • 400-500 гр цукру на літр води

Рецепт приготування страви:

  1. Банки для консервації компоту ретельно вимити й обполоснути окропом з усіх боків. Кришки прокип'ятити протягом 10 хвилин в окремій каструлі.
  2. Абрикоси вимити й обсушити, розрізати плоди навпіл і видалити кісточки. Щільно утрамбувати абрикоси в банки (зрізаним боком донизу).
  3. У каструлі закип'ятити необхідну кількість води (знадобиться приблизно 0,5 л сиропу на кожну банку), додати цукор. Після закипання проварити сироп протягом півхвилини і зняти з вогню.
  4. Залити киплячим сиропом абрикоси в банках, прикрити їх кришками. Поставити банки в каструлю, попередньо застеливши дно рушником. Влити в каструлю воду такої ж температури, як і скло банок (рівень води приблизно по плічка банок).
  5. Поставити каструлю на вогонь і довести воду в каструлі до кипіння. Стерилізувати банки 0,5 л близько 10 хвилин після закипання, 1 л - 15 хвилин, а 3 л - 25 хвилин. По одній вийняти банки з киплячої води, закатати їх кришками і перевернути догори дном.
  6. Укутати банки теплою ковдрою або рушником і залишити до повного охолодження. Перевернути остиглі банки догори дном і відправити в темне прохолодне місце на зберігання.

Абрикоси - чудовий джерело вітамінів та мінералів, таких як вітамін А, вітамін С, калій та бета-каротин. Крім того, вони багаті на антиоксиданти, які допомагають боротися зі стресом та запаленням в організмі. Тому компот з абрикосів - це не тільки смачний напій, а й корисний для здоров'я.