Рецепт: Ряжанка в мультиварці

Рецепт: Ряжанка в мультиварці
3.8
(8)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л молока
  • 3 ст.л. сметани

Рецепт приготування страви:

  1. Влити молоко в мультиварку і встановити режим Тушкування. Готувати ряжанку в мультиварці 3 години в зазначеному режимі. Потім остудити його до 40С, додати сметану і гарненько розмішати.
  2. Закрити кришку мультиварки і залишити пряжене молоко в мультиварці на годину. Потім встановити на 15 хвилин режим Підігрів. Залишити ряжанку в мультиварці на 2 години під кришкою. Потім встановити режим Підігрів на 15 хвилин.
  3. Ряжанка в мультиварці повинна настоятися під кришкою протягом 4 годин. Якщо після цього її смак вас ще не влаштовує - залиште ряжанку ще на 2-3 години в мультиварці.
  4. Після цього перелити ряжанку з мультиварки в окрему ємність, закрити кришкою і відправити в холодильник. Через кілька годин домашня ряжанка готова, можна подавати її як напій, десерт або використовувати в приготуванні інших страв. Смачного! 

Одним з секретів успішного приготування ряжанки в мультиварці є дотримання правильної температури та тривалості процесу настоювання. Це дозволяє молоку ферментувати, перетворюючи його в ніжну й ароматну ряжанку. Тому важливо точно дотримуватися кожного кроку рецепту.