Рецепт: Ряжанка в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л молока
- 3 ст.л. сметани
Рецепт приготування страви:
- Влити молоко в мультиварку і встановити режим Тушкування. Готувати ряжанку в мультиварці 3 години в зазначеному режимі. Потім остудити його до 40С, додати сметану і гарненько розмішати.
- Закрити кришку мультиварки і залишити пряжене молоко в мультиварці на годину. Потім встановити на 15 хвилин режим Підігрів. Залишити ряжанку в мультиварці на 2 години під кришкою. Потім встановити режим Підігрів на 15 хвилин.
- Ряжанка в мультиварці повинна настоятися під кришкою протягом 4 годин. Якщо після цього її смак вас ще не влаштовує - залиште ряжанку ще на 2-3 години в мультиварці.
- Після цього перелити ряжанку з мультиварки в окрему ємність, закрити кришкою і відправити в холодильник. Через кілька годин домашня ряжанка готова, можна подавати її як напій, десерт або використовувати в приготуванні інших страв. Смачного!
Одним з секретів успішного приготування ряжанки в мультиварці є дотримання правильної температури та тривалості процесу настоювання. Це дозволяє молоку ферментувати, перетворюючи його в ніжну й ароматну ряжанку. Тому важливо точно дотримуватися кожного кроку рецепту.