Яблучний чай з апельсином та корицею
Кухня
Інгредієнти:
- 800 мл води
- 1 невелике яблуко (близько 100-150 гр)
- 20 гр апельсина
- 1 ст.л. чорного чаю
- 1,5 ч.л. меленої кориці
- цукор - за смаком
Рецепт приготування страви:
- Воду поставити на вогонь і довести до кипіння. Тим часом приготувати яблука та апельсин із корицею для чаю. Від середини апельсина потрібно відрізати кружок приблизно 5 мм завтовшки.
- Покласти коло апельсина на тарілку, розрізати його на 8 рівних трикутників (як піцу). Засипати розрізаний апельсин чайною ложкою цукру і корицею, залишити на 5 хвилин просочитися. Яблуко ретельно вимити, розрізати на дві частини і видалити серцевину.
- Порізати м'якоть разом зі шкіркою тонкими часточками або невеликими кубиками. Коли вода закипить, обполоснути дно і стінки заварника окропом, злити. З'єднати в гарячому заварювальному чайнику яблуко, апельсин, чай, залити окропом і щільно закрити заварник кришкою.
- Яблучний чай з апельсином і корицею має настоятися не менше 15 хвилин. Для того, щоб чай залишався гарячим, можна обернути заварювальницю на цей час щільною тканиною або рушником.
- Потім розлити гарячий яблучний чай з апельсином по чашках і подавати до столу. Цей чай можна подавати і в гарячому, і в холодному вигляді. Приємного чаювання!
Експериментуйте зі способами подачі чаю: додайте лід для охолодження влітку або гарячий канеля для зігрівання взимку. Також можна прикрасити чай м'ятним листком або шматочком яблука. Кожен ковток цього неперевершеного напою створює відчуття комфорту та радості.