Яблучний чай з апельсином та корицею

Яблучний чай з апельсином та корицею
4.2
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 мл води
  • 1 невелике яблуко (близько 100-150 гр)
  • 20 гр апельсина
  • 1 ст.л. чорного чаю
  • 1,5 ч.л. меленої кориці
  • цукор - за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Воду поставити на вогонь і довести до кипіння. Тим часом приготувати яблука та апельсин із корицею для чаю. Від середини апельсина потрібно відрізати кружок приблизно 5 мм завтовшки.
  2. Покласти коло апельсина на тарілку, розрізати його на 8 рівних трикутників (як піцу). Засипати розрізаний апельсин чайною ложкою цукру і корицею, залишити на 5 хвилин просочитися. Яблуко ретельно вимити, розрізати на дві частини і видалити серцевину.
  3. Порізати м'якоть разом зі шкіркою тонкими часточками або невеликими кубиками. Коли вода закипить, обполоснути дно і стінки заварника окропом, злити. З'єднати в гарячому заварювальному чайнику яблуко, апельсин, чай, залити окропом і щільно закрити заварник кришкою.
  4. Яблучний чай з апельсином і корицею має настоятися не менше 15 хвилин. Для того, щоб чай залишався гарячим, можна обернути заварювальницю на цей час щільною тканиною або рушником.
  5. Потім розлити гарячий яблучний чай з апельсином по чашках і подавати до столу. Цей чай можна подавати і в гарячому, і в холодному вигляді. Приємного чаювання!

Експериментуйте зі способами подачі чаю: додайте лід для охолодження влітку або гарячий канеля для зігрівання взимку. Також можна прикрасити чай м'ятним листком або шматочком яблука. Кожен ковток цього неперевершеного напою створює відчуття комфорту та радості.