Як заварити чай Масала?

Як заварити чай Масала?
4.8
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350 мл чистої води
  • 150 мл молока
  • 2 ч.л. чорного чаю (листового)
  • 2 см кореня імбиру
  • 2 бутончики гвоздики
  • 1 невелика паличка кориці (можна замінити дрібкою меленої кориці)
  • щіпка меленого кардамону
  • щіпка мускатного горіха
  • цукор за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Корінь імбиру порізати тонкими пластинками і скласти в каструлю разом з іншими спеціями (крім цукру). Додати в каструлю чорний чай, розмішати. Залити холодною водою і поставити каструлю на вогонь. Після закипання зменшити вогонь.
  2. Готувати чай масала 2 хвилини при слабкому кипінні, помішуючи. Потім влити підігріте молоко, додати цукор і чорний мелений перець за смаком, розмішати. Готувати масала ще 1-2 хвилини на невеликому вогні.
  3. Зняти каструлю з вогню і щільно накрити кришкою. Чай масала буде смачнішим, якщо дати йому настоятися 2-3 хвилини під кришкою. Потім процідити напій через сито в чашки, подавати до столу гарячим. Приємного чаювання!

Індійський чай Масала - це витончене поєднання ароматних спецій, які збагачують смак і надають напою особливого шарму. Корінь імбиру надає легкий гострий присмак, гвоздика і кориця надають нотку теплоти, а кардамон і мускатний горіх доповнюють комплексний смаковий профіль.