Як заварити чай Масала?
Кухня
Інгредієнти:
- 350 мл чистої води
- 150 мл молока
- 2 ч.л. чорного чаю (листового)
- 2 см кореня імбиру
- 2 бутончики гвоздики
- 1 невелика паличка кориці (можна замінити дрібкою меленої кориці)
- щіпка меленого кардамону
- щіпка мускатного горіха
- цукор за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Корінь імбиру порізати тонкими пластинками і скласти в каструлю разом з іншими спеціями (крім цукру). Додати в каструлю чорний чай, розмішати. Залити холодною водою і поставити каструлю на вогонь. Після закипання зменшити вогонь.
- Готувати чай масала 2 хвилини при слабкому кипінні, помішуючи. Потім влити підігріте молоко, додати цукор і чорний мелений перець за смаком, розмішати. Готувати масала ще 1-2 хвилини на невеликому вогні.
- Зняти каструлю з вогню і щільно накрити кришкою. Чай масала буде смачнішим, якщо дати йому настоятися 2-3 хвилини під кришкою. Потім процідити напій через сито в чашки, подавати до столу гарячим. Приємного чаювання!
Індійський чай Масала - це витончене поєднання ароматних спецій, які збагачують смак і надають напою особливого шарму. Корінь імбиру надає легкий гострий присмак, гвоздика і кориця надають нотку теплоти, а кардамон і мускатний горіх доповнюють комплексний смаковий профіль.