Рецепт компоту із полуниці та черешні
Кухня
Інгредієнти:
- 2,2-2,4 л чистої води
- 250 гр полуниці
- 200 гр черешні
- цукор за смаком
- лимонний сік за смаком
- гілочка м'яти (4-5 листочків)
Рецепт приготування страви:
- Полуницю і черешню перебрати, промити і всипати в каструлю, залити холодною водою. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести компот до кипіння. Після закипання додати цукор за смаком (близько 100-150 гр), розмішати до його повного розчинення.
- Проварити компот із полуниці з черешнею протягом 5 хвилин за слабкого кипіння. Листя м'яти відокремити від стебла і промити. Потім додати в компот лимонний сік, листя м'яти і проварити ще кілька хвилин.
- Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Перелити компот у відповідні за розміром пляшки, щільно закрити їх і відправити в холодильник. Охолоджений компот подавати до столу, проціджуючи через сито.
Компот з полуниці та черешні має багато корисних властивостей. Він містить вітаміни С та Е, які підтримують імунну систему, та антиоксиданти, які борються зі стресом та запаленнями в організмі. Крім того, полуниця та черешня допомагають підтримувати здоров'я серця, покращують травлення та знижують ризик розвитку діабету.