Рецепт: Компот з кавунів
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,2 л чистої води
- 1 кг м'якоті кавуна
- 200 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- М'якоть кавуна очистити від шкірки та насіння, порізати невеликими шматочками. Воду влити в каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Періодично помішуючи, довести сироп до кипіння.
- Через хвилину після закипання додати в сироп подрібнений кавун і розмішати. Після повторного закипання зняти каструлю з вогню, розкласти шматочки м'якоті по стерильних скляних банках.
- Рідину в каструлі знову довести до кипіння і проварити протягом 5 хвилин. Залити кавуни в банках киплячим компотом і залишити до повного охолодження. Поставити банки в каструлю, попередньо застеливши її дно рушником.
- Влити в каструлю воду такої ж температури, як і скло, до плічок банок і поставити каструлю на вогонь. Після закипання води кип'ятити банки приблизно 10 хвилин. Тим часом проварити кришки для консервації (10 хвилин).
- Вийняти банки по одній із киплячої води, одразу ж закочувати їх кришками і перевертати догори дном. Укутати банки з компотом ковдрою або рушником і залишити до повного охолодження.
- Потім перевернути банки і прибрати їх до решти заготовок на зиму в прохолодне приміщення, захищене від сонячних променів. Зберігається компот із кавуна приблизно 2 роки з моменту приготування.
Крім того, цей напій багатий на вітаміни та мінерали, особливо вітамін С та антиоксиданти, які зміцнюють імунну систему та допомагають боротися зі стресом та втомою.
Якщо ви хочете відчути тонкий аромат кавуна та насолодитися свіжістю цього фрукту взимку, спробуйте приготувати цей компот з кавунів за нашим рецептом. Він легко зберігається в приміщенні при кімнатній температурі, тому ви зможете насолоджуватися ним протягом усієї зими.