Рецепт кабачкових млинців
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг кабачків
- 350 мл молока
- 300 гр вареного м'яса або ковбаси (для начинки)
- 250 гр борошна
- 2 яйця
- 1 цибулина (+ 1 цибулина для начинки за бажанням)
- 1 ст.л. рослинної олії
- кілька гілочок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Якщо ви хочете приготувати кабачкові млинці з начинкою, потрібно заздалегідь відварити м'ясо. Для цього промити його, опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити до готовності (курка - півгодини, свинина і яловичина близько години-півтори).
- Цибулину для начинки почистити, порізати дрібними шматочками й обсмажити в олії до золотистого кольору. Якщо ви готуєте кабачкові млинці з ковбасою, додавати смажену цибулю не обов'язково.
- Пропустити варене м'ясо разом зі смаженою цибулею через м'ясорубку, додати сіль, перець за смаком і перемішати. Ковбасу просто дрібно порізати або натерти на крупній тертці. Можна готувати млинці з кабачків без начинки, тоді ці три пункти пропустити.
- Кабачки очистити від шкірки (якщо вони молоді - не обов'язково) і натерти на крупній тертці. Скласти тертий кабачок у сито і віджати від зайвого соку. Цибулю почистити, натерти на крупній тертці та перемішати з тертими кабачками.
- Вбити до подрібнених овочів яйця і ретельно перемішати. Всипати борошно, перемішати. Помішуючи кабачкове "тісто" для млинців, влити молоко. Влити ложку олії, додати сіль, перець і перемішати.
- Сковороду змастити 1 ч. л. олії та поставити на вогонь. На розпечену сковорідку влити трохи кабачкового тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну. Викласти на один бік трохи начинки.
- Коли кабачковий млинець просмажиться з одного боку до рум'яності, накрити начинку другою половиною кабачкового "тіста" й обсмажити до готовності. Якщо ви готуєте кабачкові млинці без начинки, можна смажити їх як звичайні млинці з обох боків до рум'яності (по 1-2 хвилини з кожного боку).
- Подавати кабачкові млинці можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!
Кабачкові млинці - справжнє джерело смаку та користі. Ця страва вдало поєднує в собі ніжний смак кабачків зі смаком начинки з м'яса чи ковбаси. Вони стануть чудовим варіантом для ситного сніданку, обіду чи вечері. Ба більше, цей рецепт настільки простий, що навіть найменші кулінарні експериментатори зможуть впоратися з його приготуванням.