Рецепт кабачкових млинців

Рецепт кабачкових млинців
5.0
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг кабачків
  • 350 мл молока
  • 300 гр вареного м'яса або ковбаси (для начинки)
  • 250 гр борошна
  • 2 яйця
  • 1 цибулина (+ 1 цибулина для начинки за бажанням)
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Якщо ви хочете приготувати кабачкові млинці з начинкою, потрібно заздалегідь відварити м'ясо. Для цього промити його, опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити до готовності (курка - півгодини, свинина і яловичина близько години-півтори).
  2. Цибулину для начинки почистити, порізати дрібними шматочками й обсмажити в олії до золотистого кольору. Якщо ви готуєте кабачкові млинці з ковбасою, додавати смажену цибулю не обов'язково.
  3. Пропустити варене м'ясо разом зі смаженою цибулею через м'ясорубку, додати сіль, перець за смаком і перемішати. Ковбасу просто дрібно порізати або натерти на крупній тертці. Можна готувати млинці з кабачків без начинки, тоді ці три пункти пропустити.
  4. Кабачки очистити від шкірки (якщо вони молоді - не обов'язково) і натерти на крупній тертці. Скласти тертий кабачок у сито і віджати від зайвого соку. Цибулю почистити, натерти на крупній тертці та перемішати з тертими кабачками.
  5. Вбити до подрібнених овочів яйця і ретельно перемішати. Всипати борошно, перемішати. Помішуючи кабачкове "тісто" для млинців, влити молоко. Влити ложку олії, додати сіль, перець і перемішати.
  6. Сковороду змастити 1 ч. л. олії та поставити на вогонь. На розпечену сковорідку влити трохи кабачкового тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну. Викласти на один бік трохи начинки.
  7. Коли кабачковий млинець просмажиться з одного боку до рум'яності, накрити начинку другою половиною кабачкового "тіста" й обсмажити до готовності. Якщо ви готуєте кабачкові млинці без начинки, можна смажити їх як звичайні млинці з обох боків до рум'яності (по 1-2 хвилини з кожного боку).
  8. Подавати кабачкові млинці можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Кабачкові млинці - справжнє джерело смаку та користі. Ця страва вдало поєднує в собі ніжний смак кабачків зі смаком начинки з м'яса чи ковбаси. Вони стануть чудовим варіантом для ситного сніданку, обіду чи вечері. Ба більше, цей рецепт настільки простий, що навіть найменші кулінарні експериментатори зможуть впоратися з його приготуванням.