Пухкі оладки на простокваші

Пухкі оладки на простокваші
4.4
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 мл кислого молока
  • 220-230 гр борошна
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. цукру
  • 1/4 ч.л. соди
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Кисле молоко і яйце заздалегідь вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі на 15 хвилин. Борошно просіяти через сито разом із содою і розмішати. Яйце вбити в окрему миску, додати сіль із цукром і збити виделкою або вінчиком до однорідності.
  2. Влити до яйця кисле молоко і знову збити. Підмішати до отриманої маси борошняну суміш. Залишити тісто на кисляку для оладок на 10 хвилин у кімнатній температурі. Потім влити на сковорідку 70 мл олії і поставити на вогонь.
  3. На сковороду з розпеченою олією викласти кілька оладок із тіста (набирати тісто знизу вгору, не перемішуючи його). Смажити оладки на кисляку приблизно 1-2 хвилини з кожного боку.
  4. Перекласти готові оладки на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру, тим часом просмажити решту тіста. Подавати готові оладки з кислого молока до столу гарячими. Смачного!

Оладки на кисляку є дуже популярною стравою української кухні. Їх готують не лише на сніданок, а й на святковий обід чи вечерю. Цей рецепт додається з багатьма варіантами начинки, які роблять оладки ще смачнішими та різноманітнішими.