Млинці з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л молока
- ~300 г борошна
- 3 яйця
- 3 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. цукру
- 1/3 ч.л. солі
Сирна начинка:
- 400 г сиру
- 1 яйце
- 50 г ізюму
- 2-3 ст.л. цукру
- 2 ст.л. сметани
- щіпка ваніліну
Рецепт приготування:
- Спочатку приготуйте сирну начинку для млинців. Залийте ізюм гарячою водою і залиште на 10-15 хвилин. Протріть сир через м'ясорубку, додайте сіль, цукор і ретельно розітріть.
- Додайте до сиру яйце, сметану і ще раз ретельно перемішайте до однорідності. Промийте ізюм і просушіть його на рушнику.
- З'єднайте сирну масу з ізюмом, додайте ванілін і перемішайте. Накрийте начинку кришкою і поставте в холодильник.
- Тим часом збийте яйця з сіллю і цукром, використовуючи віночок, до однорідності. Поступово додайте половину борошна, продовжуючи змішувати, поки тісто не стане густим.
- Нагрійте близько 300 мл молока до теплої температури і додайте його до тіста, постійно перемішуючи віночком. Додайте залишок борошна, знову перемішайте, щоб утворилася густа консистенція.
- Постійно помішуючи тісто, додайте залишок теплого або кімнатної температури молока. Накрийте тісто кришкою і поставте в холодильник на 30-60 хвилин (необов'язково). Можна просто відкласти убік.
- Розігрійте сковорідку з олією і доведіть її до кипіння. Одразу ж зніміть сковорідку з вогню і вилийте киплячу олію в тісто, інтенсивно помішуючи.
- На сковорідку з залишками олії вилийте невелику кількість тіста (приблизно половину половника) і розподіліть його по сковорідці, нахиляючи сковорідку.
- Смажте млинець до золотистого кольору з обох сторін і перекладіть на тарілку. На сковорідку вилийте наступну порцію тіста і смажте наступний млинець до готовності.
- Таким чином приготуйте всі млинці з сирною начинкою, складіть їх один на одного на тарілці, накриваючи мискою або рушником, щоб вони не висохли.
- Начиніть млинці сиром, поклавши на одну половину млинця приблизно 2 ст.л. начинки, накрийте її другою половиною млинця, та скрутіть у рулетик. Закрийте кінці млинця з обох сторін і перекладіть рулетик на тарілку.
- Закрутіть всі млинці з сирною начинкою, перекладіть їх на тарілку і подайте до столу. За бажанням можна підігріти їх перед подачею, а також додати згущене молоко, мед, сметану, варення або йогурт. Смачного!
Цей рецепт ніжних млинців з сиром простий у приготуванні, але результат виправдовує всі зусилля. Ніжність тіста поєднується з солодким і ароматним сиром, створюючи ідеальне поєднання для сніданку або перекусу. Додайте свій власний кулінарний штрих, доповнивши млинці з сиром улюбленими топінгами або начинками. Ця страва також чудово підходить для особливих випадків або сімейних обідів. Вражайте своїх гостей цим класичним українським рецептом та насолоджуйтесь неперевершеним смаком традиційних млинців!