Запальні оладки на сметані - смакова експлозія на вашому столі!

Запальні оладки на сметані - смакова експлозія на вашому столі!
4.0
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 220 гр сметани
  • 200 гр борошна
  • 3 яйця
  • 5 ст.л. рослинної олії
  • 5 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі без гірки
  • 2/3 ч.л. соди
  • кілька крапель лимонного соку

Рецепт приготування страви:

  1. Яйця і сметану заздалегідь вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі на 15 хвилин. Борошно просіяти через систо в окрему миску. Яйця кімнатної температури вбити в миску і збити вінчиком до однорідного кольору.
  2. Потім додати до яєць сіль, цукор і знову збити. Додати до яєчної суміші сметану і збити. Підмішати до отриманої маси просіяне борошно і вимісити сметанне тісто для оладок до однорідності.
  3. Соду погасити кількома краплями лимонного соку і вмішати в тісто (довго не вимішувати). Залишити тісто для оладок на кілька хвилин. Тим часом влити в сковорідку 75 мл олії та поставити на вогонь.
  4. На сковороду з розігрітою олією викласти кілька оладок, набираючи тісто знизу вгору, але не перемішуючи його. Смажити оладки на сметані приблизно 1-2 хвилини з кожного боку до рум'яності.
  5. Готові оладки перекласти на тарілку, таким чином просмажити решту тіста. Подавати оладки зі сметаною, варенням, медом або згущеним молоком. Смачного!

Під час подачі оладок можна експериментувати з добавками. Зазвичай їх подають зі сметаною, варенням або медом. Але чому б не спробувати додати свіжі фрукти, ягоди або горішки? Це додасть урізноманітнення до смаку та зробить страву ще більш апетитною.