Запальні оладки на сметані - смакова експлозія на вашому столі!
Кухня
Інгредієнти:
- 220 гр сметани
- 200 гр борошна
- 3 яйця
- 5 ст.л. рослинної олії
- 5 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі без гірки
- 2/3 ч.л. соди
- кілька крапель лимонного соку
Рецепт приготування страви:
- Яйця і сметану заздалегідь вийняти з холодильника і залишити в кімнатній температурі на 15 хвилин. Борошно просіяти через систо в окрему миску. Яйця кімнатної температури вбити в миску і збити вінчиком до однорідного кольору.
- Потім додати до яєць сіль, цукор і знову збити. Додати до яєчної суміші сметану і збити. Підмішати до отриманої маси просіяне борошно і вимісити сметанне тісто для оладок до однорідності.
- Соду погасити кількома краплями лимонного соку і вмішати в тісто (довго не вимішувати). Залишити тісто для оладок на кілька хвилин. Тим часом влити в сковорідку 75 мл олії та поставити на вогонь.
- На сковороду з розігрітою олією викласти кілька оладок, набираючи тісто знизу вгору, але не перемішуючи його. Смажити оладки на сметані приблизно 1-2 хвилини з кожного боку до рум'яності.
- Готові оладки перекласти на тарілку, таким чином просмажити решту тіста. Подавати оладки зі сметаною, варенням, медом або згущеним молоком. Смачного!
Під час подачі оладок можна експериментувати з добавками. Зазвичай їх подають зі сметаною, варенням або медом. Але чому б не спробувати додати свіжі фрукти, ягоди або горішки? Це додасть урізноманітнення до смаку та зробить страву ще більш апетитною.