Млинці з червоною ікрою та сьомгою
Кухня
Інгредієнти:
- 750-800 мл молока
- 3 яйця
- ~150 г борошна
- 50 мл рослинної олії
- 1 ст. л. цукру
- ½ ч. л. солі
Начинка для млинців:
- 200 г сьомги (або будь-якої іншої червоної риби)
- 150 г сирного сиру (можна замінити на 100 г сиру 18% та 50 г сметани)
- банка червоної ікри (100-150 г)
- невеликий пучок кропу
Рецепт приготування:
- Розбийте яйця у миску, додайте сіль та цукор і збийте виделкою до повної однорідності. Долийте близько 200 мл теплого молока та добре збийте.
- Просійте борошно через сито і поступово додавайте його до яєчно-молочної суміші. Змішайте виделкою або міксером, щоб отримати густе та однорідне тісто без комочків.
- Постійно помішуючи тісто, долийте залишок молока тонким струмочком (молоко має бути трохи теплим). Закрийте тісто кришкою і залиште на 10-20 хвилин при кімнатній температурі (або на кілька годин у холодильнику).
- Після зазначеного часу нагрійте на сковороді з товстим дном рослинну олію і поставте на вогонь. Додайте розігріту олію до млинців, швидко перемішуючи їх виделкою.
- Налийте невелику кількість тіста на розігріту сковороду з залишком олії і рівномірно розподіліть його по дну. Смажте млинець з обох сторін до золотистості на сильному вогні, а потім перекладіть на окрему тарілку.
- Таким чином випікайте тонкі млинці з решти тіста до золотистості та складайте їх стопкою на тарілку (після кожного млинця накривайте їх мискою або рушником, щоб вони не остигали занадто швидко і не пересихали на краях).
- Підготуйте начинку для млинців: очистіть сьомгу від кісток та шкіри і наріжте її дрібними кубиками. Протріть сирний сир через сито та добре розітріть його виделкою зі сметаною до повної однорідності.
- Промийте кроп, якомога дрібніше наріжте його. Відкрийте банку червоної ікри, змішайте її з сирним сиром, дрібно порізаною зеленню та рибою в одній мисці.
- Покладіть трохи начинки на одну сторону млинця, накрийте її другою половиною млинця та скрутіть у рулет. Перекрийте краї начинкою, щоб утворився конвертик.
- Викладіть млинці з сьомгою та червоною ікрою на тарілку, прикрасьте за своїм смаком та подавайте до столу. Смачного!
Цікавий факт:
Україна має багату традицію випікання млинців. Вони є символом сонця та світла і часто готуються під час святкувань, зокрема Масляної. Традиційно млинці пеклися для зустрічі весни та боротьби з зимою. Сучасні варіації млинців, такі як ці з сьомгою та червоною ікрою, показують різноманітність української кухні та поєднання різних смаків та текстур.