Млинці з червоною ікрою та сьомгою

Млинці з червоною ікрою та сьомгою
4.9
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 750-800 мл молока
  • 3 яйця
  • ~150 г борошна
  • 50 мл рослинної олії
  • 1 ст. л. цукру
  • ½ ч. л. солі

Начинка для млинців:

  • 200 г сьомги (або будь-якої іншої червоної риби)
  • 150 г сирного сиру (можна замінити на 100 г сиру 18% та 50 г сметани)
  • банка червоної ікри (100-150 г)
  • невеликий пучок кропу

Рецепт приготування:

  1. Розбийте яйця у миску, додайте сіль та цукор і збийте виделкою до повної однорідності. Долийте близько 200 мл теплого молока та добре збийте.
  2. Просійте борошно через сито і поступово додавайте його до яєчно-молочної суміші. Змішайте виделкою або міксером, щоб отримати густе та однорідне тісто без комочків.
  3. Постійно помішуючи тісто, долийте залишок молока тонким струмочком (молоко має бути трохи теплим). Закрийте тісто кришкою і залиште на 10-20 хвилин при кімнатній температурі (або на кілька годин у холодильнику).
  4. Після зазначеного часу нагрійте на сковороді з товстим дном рослинну олію і поставте на вогонь. Додайте розігріту олію до млинців, швидко перемішуючи їх виделкою.
  5. Налийте невелику кількість тіста на розігріту сковороду з залишком олії і рівномірно розподіліть його по дну. Смажте млинець з обох сторін до золотистості на сильному вогні, а потім перекладіть на окрему тарілку.
  6. Таким чином випікайте тонкі млинці з решти тіста до золотистості та складайте їх стопкою на тарілку (після кожного млинця накривайте їх мискою або рушником, щоб вони не остигали занадто швидко і не пересихали на краях).
  7. Підготуйте начинку для млинців: очистіть сьомгу від кісток та шкіри і наріжте її дрібними кубиками. Протріть сирний сир через сито та добре розітріть його виделкою зі сметаною до повної однорідності.
  8. Промийте кроп, якомога дрібніше наріжте його. Відкрийте банку червоної ікри, змішайте її з сирним сиром, дрібно порізаною зеленню та рибою в одній мисці.
  9. Покладіть трохи начинки на одну сторону млинця, накрийте її другою половиною млинця та скрутіть у рулет. Перекрийте краї начинкою, щоб утворився конвертик.
  10. Викладіть млинці з сьомгою та червоною ікрою на тарілку, прикрасьте за своїм смаком та подавайте до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Україна має багату традицію випікання млинців. Вони є символом сонця та світла і часто готуються під час святкувань, зокрема Масляної. Традиційно млинці пеклися для зустрічі весни та боротьби з зимою. Сучасні варіації млинців, такі як ці з сьомгою та червоною ікрою, показують різноманітність української кухні та поєднання різних смаків та текстур.