Оладки з творогом: рецепт

Оладки з творогом: рецепт
4.5
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200 гр творогу
  • 150 гр борошна
  • 150 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 50 гр кокосової стружки
  • 2-3 ст.л. цукру (або за смаком)
  • пів ч.л. соди
  • щіпка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Жовток відокремити від білка і покласти його у велику миску, білок прибрати поки що в холодильник. Борошно просіяти через сито разом із содою в окрему миску і розмішати. До жовтка додати творог, цукор і розтерти виделкою до рівномірного кольору та консистенції.
  2. Потім додати до творожної маси половину кефіру і розтерти виделкою до повної однорідності (можна скористатися блендером). Влити кефір, що залишився, і знову розтерти масу.
  3. Підмішати до сирної суміші кокосову стружку, а потім борошняну суміш. Білок вийняти з холодильника, додати дрібку солі та збити його міксером до стійких піків. Підмішати білкову піну до творожного тіста для оладок.
  4. На сковорідку влити 50 мл олії та поставити на вогонь. Коли олія як слід розігріється, викласти на сковорідку кілька оладок (приблизно 3 ст.л. на кожну).
  5. Готувати оладки з сиру до золотистої скоринки, з кожного боку по 2 хвилини на середньому вогні. Перекласти готові оладки на тарілку і дати їм трохи охолонути, тим часом просмажити решту тіста.
  6. Подавати готові оладки з творогом теплими, за бажанням можна полити їх варенням, джемом або згущеним молоком. Приємного чаювання!

Оладки є популярною стравою в багатьох країнах світу. Вони мають різні варіанти приготування та складові. У деяких культурах оладки навіть є традиційною стравою на різноманітних святкуваннях. Вам варто спробувати інші рецепти оладок і порівняти їх із цим смачним сирним варіантом!