Оладки з творогом: рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 200 гр творогу
- 150 гр борошна
- 150 мл кефіру
- 1 яйце
- 50 гр кокосової стружки
- 2-3 ст.л. цукру (або за смаком)
- пів ч.л. соди
- щіпка солі
Рецепт приготування страви:
- Жовток відокремити від білка і покласти його у велику миску, білок прибрати поки що в холодильник. Борошно просіяти через сито разом із содою в окрему миску і розмішати. До жовтка додати творог, цукор і розтерти виделкою до рівномірного кольору та консистенції.
- Потім додати до творожної маси половину кефіру і розтерти виделкою до повної однорідності (можна скористатися блендером). Влити кефір, що залишився, і знову розтерти масу.
- Підмішати до сирної суміші кокосову стружку, а потім борошняну суміш. Білок вийняти з холодильника, додати дрібку солі та збити його міксером до стійких піків. Підмішати білкову піну до творожного тіста для оладок.
- На сковорідку влити 50 мл олії та поставити на вогонь. Коли олія як слід розігріється, викласти на сковорідку кілька оладок (приблизно 3 ст.л. на кожну).
- Готувати оладки з сиру до золотистої скоринки, з кожного боку по 2 хвилини на середньому вогні. Перекласти готові оладки на тарілку і дати їм трохи охолонути, тим часом просмажити решту тіста.
- Подавати готові оладки з творогом теплими, за бажанням можна полити їх варенням, джемом або згущеним молоком. Приємного чаювання!
Оладки є популярною стравою в багатьох країнах світу. Вони мають різні варіанти приготування та складові. У деяких культурах оладки навіть є традиційною стравою на різноманітних святкуваннях. Вам варто спробувати інші рецепти оладок і порівняти їх із цим смачним сирним варіантом!