Рецепт ікри з глив
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг глив
- 120 мл чистої води
- 1 цибуля
- 1 невелика морква
- 70 мл рослинної олії
- невеликий пучок свіжої зелені
- 3 зубчики часнику
- 2 ч.л. лимонного соку
- сіль, чорний молотий перець за смаком
Інструкція:
- Вимийте гливи, обсушіть і поріжте на невеликі шматочки. Покладіть гриби в миску, додайте лимонний сік та перемішайте.
- Розігрійте 50 мл рослинної олії в сковороді та додайте нарізані гливи. Обсмажуйте гриби, помішуючи, на середньому вогні протягом 8-10 хвилин. Потім додайте воду та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою.
- Тушкуйте гливи для ікри під кришкою близько 35 хвилин. Очистіть цибулю та поріжте її дрібненькими шматочками. Очистіть моркву та натріть на терці. Роздавіть часник ножем.
- Переложіть обсмажені гриби в окрему миску, а на сковороду додайте залишок рослинної олії та розігрійте. Обсмажуйте на олії цибулю та часник до золотистого кольору та додайте моркву. Обсмажуйте овочі ще кілька хвилин на середньому вогні, доки морква не стане м'якою, а потім переложіть зажарку до грибів.
- Розмеліть гливи з зажаркою овочів за допомогою блендера або м'ясорубки. Посоліть і поперчіть грибну ікру за смаком, додайте роздрібнену зелень та перемішайте.
- Вимийте банки для консервування з содою та ополосніть кип'ятком. Простирилізуйте банки. Розкладіть ікру по банках та закрийте кришками (попередньо прокип'ятіть їх протягом 6-8 хвилин).
- Поставте банки з ікрою на дно каструлі, застеляючи його рушником, та влийте теплу воду до плечиків банок. Поставте каструлю на вогонь та доведіть воду до кипіння. Стерилізуйте банки близько 20 хвилин при слабкому кипінні.
- Після стерилізації вийміть банки по одній з киплячої води, закатайте кришками та переверніть вверх дном. Укутайте банки рушником та залиште на кілька годин до повного остигання. Зберігайте ікру з глив у місці з іншими заготовками на зиму протягом 1 року.