Рецепт яскравого кукурудзяного хліба в хлібопічці
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр пшеничного борошна
- 200 мл кефіру
- 180 мл молока
- 120 гр кукурудзяного борошна
- 40 гр вершкового масла
- 2 ст.л. цукру
- 1,5 ч.л. солі
- 1,5-2 ч.л. сухих дріжджів
- 1/4 ч.л. куркуми - за бажанням
Рецепт приготування страви:
- Молоко влити в невелику каструльку, додати сіль, цукор, куркуму і вершкове масло. Помішуючи, нагрівати до повного розчинення всіх інгредієнтів у молоці. Зняти каструлю з вогню й остудити олійно-молочну суміш до трохи теплої температури (близько 40С).
- Влити молочну суміш у чашу хлібопічки, зверху просіяти через сито кукурудзяне борошно, дріжджі, а потім пшеничне борошно. Залити все кефіром і закрити кришку.
- Готувати хліб в основному режимі Випічка близько 3,5 годин, бажано з попереднім підігрівом. Після звукового сигналу вийняти кукурудзяний хліб із хлібопічки на решітку.
- Готовий хліб із кукурудзяного борошна повністю остудити на решітці, нарізати порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!
Цей рецепт стане ідеальним вибором для тих, хто хоче приготувати свій власний хліб удома. Крім того, кукурудзяне борошно містить багато важливих поживних речовин, таких як білки, клітковина та вітаміни групи В. Це робить цей хліб не тільки смачним, а й корисним для здоров'я.