Пиріжки з горохом в духовці

Пиріжки з горохом в духовці
3.4
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пиріжків у духовці:

  • 300 гр борошна
  • 250 мл чистої води
  • 1 ст.л. цукру
  • 1,5 ч.л. сухих дріжджів
  • 1 ч.л. солі без гірки
  • + рослинна олія для змащування і розкочування тіста

Горохова начинка для духових пиріжків:

  • 200-220 гр колотого гороху
  • 1 цибулина
  • пів ч.л. соди
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Воду підігріти до трохи теплої температури (35-40С), додати дріжджі, цукор, сіль і розмішати до повного розчинення сухого залишку. Накрити ємність із дріжджовою сумішшю харчовою плівкою і залишити в теплі (близько 30С) на 15-20 хвилин до утворення пінної шапочки на поверхні.
  2. Потім поступово ввести в отриману рідину борошно, просіваючи його через сито. Вимісити м'яке, трохи липке тісто руками, змащеними в рослинній олії. Накрити тісто харчовою плівкою або дуже легким і вологим рушником, залишити на годину в теплі.
  3. Тим часом приготувати горохову начинку для пиріжків. Горох промити в друшляку і всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити горох протягом 45-55 хвилин до м'якості при слабкому кипінні.
  4. Злити воду в окрему ємність, перекласти горох у блендер і трохи подрібнити (але не до пюреподібної консистенції). За необхідності можна влити до горохової начинки трохи відвару, в якому варився горох. Замість блендера можна використовувати картоплем'ялку для пюре.
  5. Цибулю почистити і натерти на крупній тертці в окрему миску, додати соду і швидко розмішати. Додати до цибулевої суміші горохове пюре, сіль, спеції за смаком і перемішати.
  6. Тісто, що підійшло, розділити на великі за розміром шматочки, скачати з них кульки і викласти на стіл, змащений олією. Кожну кульку прим'яти і трохи розкачати, щоб вийшов коржик приблизно 0,5 см завтовшки.
  7. Уздовж коржа викласти горохову начинку, а краї кола з'єднати зверху і знизу так, щоб посередині начинка залишилася відкритою (на зразок розстібаючи). Викласти вироби з тіста з начинкою на деко, змащене олією, і змастити поверхню тіста олією.
  8. Залишити пиріжки на 15-20 хвилин підніматися в теплому місці. Тим часом розігріти духовку до 180/200С. Випікати пиріжки з горохом у духовці приблизно 15 хвилин до рум'яності.
  9. Вийняти деко і залишити його на кілька хвилин остигати. Духові пиріжки з гороховою начинкою смачні і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Ви можете насолоджуватися цими смачними пиріжками в будь-який час, навіть під час посту. Приготуйте їх для вечері з сім'єю або на дружню зустріч. Горох - чудове джерело білка, а тісто - надає додаткові калорії, щоб ви довго залишались насиченими.