Пиріжки з горохом в духовці
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пиріжків у духовці:
- 300 гр борошна
- 250 мл чистої води
- 1 ст.л. цукру
- 1,5 ч.л. сухих дріжджів
- 1 ч.л. солі без гірки
- + рослинна олія для змащування і розкочування тіста
Горохова начинка для духових пиріжків:
- 200-220 гр колотого гороху
- 1 цибулина
- пів ч.л. соди
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Воду підігріти до трохи теплої температури (35-40С), додати дріжджі, цукор, сіль і розмішати до повного розчинення сухого залишку. Накрити ємність із дріжджовою сумішшю харчовою плівкою і залишити в теплі (близько 30С) на 15-20 хвилин до утворення пінної шапочки на поверхні.
- Потім поступово ввести в отриману рідину борошно, просіваючи його через сито. Вимісити м'яке, трохи липке тісто руками, змащеними в рослинній олії. Накрити тісто харчовою плівкою або дуже легким і вологим рушником, залишити на годину в теплі.
- Тим часом приготувати горохову начинку для пиріжків. Горох промити в друшляку і всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити горох протягом 45-55 хвилин до м'якості при слабкому кипінні.
- Злити воду в окрему ємність, перекласти горох у блендер і трохи подрібнити (але не до пюреподібної консистенції). За необхідності можна влити до горохової начинки трохи відвару, в якому варився горох. Замість блендера можна використовувати картоплем'ялку для пюре.
- Цибулю почистити і натерти на крупній тертці в окрему миску, додати соду і швидко розмішати. Додати до цибулевої суміші горохове пюре, сіль, спеції за смаком і перемішати.
- Тісто, що підійшло, розділити на великі за розміром шматочки, скачати з них кульки і викласти на стіл, змащений олією. Кожну кульку прим'яти і трохи розкачати, щоб вийшов коржик приблизно 0,5 см завтовшки.
- Уздовж коржа викласти горохову начинку, а краї кола з'єднати зверху і знизу так, щоб посередині начинка залишилася відкритою (на зразок розстібаючи). Викласти вироби з тіста з начинкою на деко, змащене олією, і змастити поверхню тіста олією.
- Залишити пиріжки на 15-20 хвилин підніматися в теплому місці. Тим часом розігріти духовку до 180/200С. Випікати пиріжки з горохом у духовці приблизно 15 хвилин до рум'яності.
- Вийняти деко і залишити його на кілька хвилин остигати. Духові пиріжки з гороховою начинкою смачні і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!
Ви можете насолоджуватися цими смачними пиріжками в будь-який час, навіть під час посту. Приготуйте їх для вечері з сім'єю або на дружню зустріч. Горох - чудове джерело білка, а тісто - надає додаткові калорії, щоб ви довго залишались насиченими.