Кальмари фаршировані рисом

Кальмари фаршировані рисом
4.0
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 тушок кальмарів;
  • 200 г крабових паличок;
  • 1 велика цибулина;
  • 100-120 г сухого рису;
  • майонез за смаком;
  • крупний пучок свіжої зелені (цибуля, кроп і петрушка);
  • сіль та перець за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Рис висипати в сито і добре промити під струмом прохолодної води. Потім пересипати його в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити рис до готовності протягом 20-30 хвилин при слабкому кипінні води.
  2. Тушки кальмарів розморозити, промити і видалити нутрощі разом з хрящовою пластинкою. Цибулину очистити і дрібно нарізати, посмажити на слабкому вогні в 3 ст.л. рослинної олії до золотистого кольору.
  3. Крабові палички очистити від плівки і нарізати дрібними кубиками (можна натерти на великій тертці). Зелень промити і дрібно нарізати. Готовий рис відкинути на сито і дати повністю стекти воді.
  4. Змішати в одній мисці рис з крабовими паличками, зеленню, смаженою цибулею (попередньо викластити її на серветки, щоб позбавитися від зайвого масла), посолити і поперчити. Заправити отриманий салат майонезом так, щоб начинка вийшла густою.
  5. Нафарширувати тушки кальмарів рисом з крабовими паличками і зеленню, змастити поверхню тушок майонезом і викласти їх на лист, попередньо змащений рослинною олією.
  6. Запікати фаршировані кальмари з рисом до легкої золотистості протягом 15 хвилин при 180 градусах Цельсія. Вийняти лист і перекласти кальмарів на сервірувальну тарілку. Можна подавати як у теплому, так і у холодному вигляді, як закуску. Смакота гарантована!

Цікаво, що кальмари багаті білком та не містять жирів, калорійність їх дуже низька, тому вони дуже корисні для здоров'я. Крім того, кальмари містять велику кількість мінералів, таких як мідь, цинк та селен, які підтримують здоров'я шкіри та волосся. Рис також є джерелом вуглеводів та важливих вітамінів групи В, які підтримують нормальне функціонування організму. Отже, цей рецепт не тільки смачний, але й корисний для здоров'я!