Куряча печінка в сметані в мультиварці

Куряча печінка в сметані в мультиварці
4.3
(10)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячої печінки
  • 200 г сметани 15%
  • 2 цибулини
  • 150 мл води
  • невеликий пучок петрушки
  • 2 ч.л. борошна
  • сіль та перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте курячу печінку під проточною водою та замочіть на 30 хвилин у молоці (не обов'язково). Обсушіть печінку серветками та наріжте на невеликі шматочки.
  2. Очистіть та наріжте цибулю тонкими четвертинками. Налийте 2-3 ст.л. рослинної олії на дно чаші мультиварки та встановіть режим "Випічка" на 15 хвилин.
  3. Обсмажте печінку з цибулею, помішуючи лопаткою, приблизно 10 хвилин. Додайте борошно та готуйте, помішуючи, до закінчення програми.
  4. У окремому посуді змішайте сметану з водою, перелийте отриману суміш у мультиварку та встановіть режим "Тушкування" на 1 годину.
  5. За 10 хвилин до закінчення тушкування додайте сіль та перець за смаком, додайте дрібно нарізану зелень. Після звукового сигналу вимкніть мультиварку та залиште страву настаиватися під кришкою на 15 хвилин.
  6. Подають курячу печінку в сметані до столу гарячою, з будь-яким гарніром на ваш смак. Це може бути картопляне пюре, овочі на гарячій сковороді або вівсяні оладки. Головне - не забувайте насолоджуватися смаком цієї смачної страви.

Куряча печінка - це дуже корисний продукт, який містить багато білка, заліза, фосфору та інших поживних речовин. Вона допомагає підтримувати здоров'я печінки та нормалізувати рівень гемоглобіну в організмі.

Застосування мультиварки для приготування курячої печінки в сметані дозволяє значно зекономити час та зберегти більше корисних речовин, що зберігаються в страві. Ви можете експериментувати з іншими інгредієнтами, додавати свої улюблені спеції та ароматичні трави, щоб зробити цей рецепт смачнішим і цікавішим для себе та своїх близьких. Приготуйте цю страву з мультиваркою та насолоджуйтесь її незабутнім смаком!