Рецепт голубців з квашеною капустою

Рецепт голубців з квашеною капустою
5.0
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 г яловичого фаршу
  • 250 г свинячого фаршу
  • 1 склянка вареного рису
  • 1 яйце
  • невеликий пучок петрушки
  • 1 цибуля
  • 1 ч.л. паприки
  • сіль і перець за смаком
  • 100 г томатної пасти
  • 1 середній качан капусти
  • 500 г квашеної капусти
  • 425 г томатної пасти
  • 600 г помідорів
  • 1/2 склянки курячого бульйону (можна з бульйонного кубика)
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. коричневого цукру
  • сіль і перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Відкиньте верхні листки капусти, вимийте качан і занурте його у киплячу воду на 3 хвилини, щоб листки стали м'якими. Злийте воду і остудіть капусту.
  2. У великій мисці змішайте яловичий та свинячий фарш з вареним рисом, яйцем, нарізаною петрушкою, дрібно нарізаною цибулиною, паприкою, сіллю, перцем та томатною пастою.
  3. Розберіть качан капусти на окремі листки. Обмотайте м'ясну начинку в кожен лист та скрутіть у конвертики. Якщо капуста закінчилась раніше, ніж начинка, зробіть котлетки з м'ясної начинки та пожарте їх. Якщо ж фарш закінчився, дрібно наріжте капусту і викладіть її на дно чистої каструлі. Потім додайте квашену капусту.
  4. У іншій мисці змішайте томатну пасту, свіжі помідори, курячий бульйон, дрібно нарізаний часник, коричневий цукор, сіль та перець за смаком.

  5. Перед тим як додати соус до каструлі з голубцями, складіть їх таким чином: половину голубців розкладіть у каструлю, залийте соусом, а потім додайте ще один шар голубців та залийте соусом ще раз.

  6. Поставте каструлю на плиту та доведіть соус до кипіння, після чого зменшіть вогонь і готуйте їх протягом 2-2,5 години.

  7. Після приготування голубців дайте їм трохи остудитись та подавайте до столу.

Голубці з квашеною капустою - це традиційна українська страва, яку можна знайти в багатьох регіонах країни. Страва зазвичай готується на святкові дні, але не заборонено робити її і у звичайні дні. Квашена капуста не тільки збагачує смак голубців, але й додає корисних властивостей, таких як збільшення вмісту пробіотиків у їжі. Також, готуючи голубці вдома, ви можете зменшити кількість солі та додати більше свіжих трав та спецій, щоб зробити страву більш здоровою і смачною.