Рецепт голубців з квашеною капустою
Інгредієнти:
- 700 г яловичого фаршу
- 250 г свинячого фаршу
- 1 склянка вареного рису
- 1 яйце
- невеликий пучок петрушки
- 1 цибуля
- 1 ч.л. паприки
- сіль і перець за смаком
- 100 г томатної пасти
- 1 середній качан капусти
- 500 г квашеної капусти
- 425 г томатної пасти
- 600 г помідорів
- 1/2 склянки курячого бульйону (можна з бульйонного кубика)
- 1 зубчик часнику
- 1 ст. л. коричневого цукру
- сіль і перець за смаком
Рецепт приготування:
- Відкиньте верхні листки капусти, вимийте качан і занурте його у киплячу воду на 3 хвилини, щоб листки стали м'якими. Злийте воду і остудіть капусту.
- У великій мисці змішайте яловичий та свинячий фарш з вареним рисом, яйцем, нарізаною петрушкою, дрібно нарізаною цибулиною, паприкою, сіллю, перцем та томатною пастою.
- Розберіть качан капусти на окремі листки. Обмотайте м'ясну начинку в кожен лист та скрутіть у конвертики. Якщо капуста закінчилась раніше, ніж начинка, зробіть котлетки з м'ясної начинки та пожарте їх. Якщо ж фарш закінчився, дрібно наріжте капусту і викладіть її на дно чистої каструлі. Потім додайте квашену капусту.
-
У іншій мисці змішайте томатну пасту, свіжі помідори, курячий бульйон, дрібно нарізаний часник, коричневий цукор, сіль та перець за смаком.
-
Перед тим як додати соус до каструлі з голубцями, складіть їх таким чином: половину голубців розкладіть у каструлю, залийте соусом, а потім додайте ще один шар голубців та залийте соусом ще раз.
-
Поставте каструлю на плиту та доведіть соус до кипіння, після чого зменшіть вогонь і готуйте їх протягом 2-2,5 години.
-
Після приготування голубців дайте їм трохи остудитись та подавайте до столу.
Голубці з квашеною капустою - це традиційна українська страва, яку можна знайти в багатьох регіонах країни. Страва зазвичай готується на святкові дні, але не заборонено робити її і у звичайні дні. Квашена капуста не тільки збагачує смак голубців, але й додає корисних властивостей, таких як збільшення вмісту пробіотиків у їжі. Також, готуючи голубці вдома, ви можете зменшити кількість солі та додати більше свіжих трав та спецій, щоб зробити страву більш здоровою і смачною.