Пельмені на кефірному тісті

Пельмені на кефірному тісті
5.0
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 200 мл кефіру (можна обезжиреного)
  • 600 г жирної свинини
  • 400 г яловичини
  • 4 цибулини
  • 2 лаврових листа
  • сіль та перец за смаком

Інструкції:

  1. Замісити тісто: додати до кефіру склянку борошна та щіпку солі, перемішати. Поступово додавати решту борошна, замішуючи тісто руками. Зібрати тісто в шар та поставити у холодильник на 40 хвилин.
  2. На час охолодження тіста приготувати начинку: м'ясо вимити, обсушити та нарізати шматочками. Цибулю очистити та нарізати на 4 частини, пропустити в м'ясорубку разом з м'ясом. Додати сіль, перець та добре перемішати.
  3. Тісто розділити на декілька частин та розкатати кожну до тонкого пласта. При потребі підсипати мукою, щоб тісто не прилипало до рук та до столу. Вирізати кружечки за допомогою форми або склянки з підходящою шийкою. З обрізків тіста знову замісити шар, розкатати та вирізати круги.
  4. Положити по одній чайній ложці начинки в центр кожного кружечка. Зліпити краї круга, щоб утворився пельмень-півкруг. Потім зліпити краї півкруга таким чином, щоб утворився менший круг. Повторити цей процес з кожним пельменем. Викласти їх на дошку та заморозити.
  5. Для варіння пельменів довести до кипіння велику каструлю з водою, додати сіль, декілька горошин перцю та лавровий лист, дати закипіти 5 хвилин. Додати пельмені та варити, помішуючи періодично. Коли пельмені вспливуть та вода закипить, варити їх ще 7 хвилин. Вимкнути вогонь та витягнути пельмені за допомогою шумовки на тарілку. За бажанням додати оцет, сметану або вершкове масло та прикрасити свіжою зеленню.

Ці пельмені на кефірному тісті з жирної свинини та яловичини - ідеальне поєднання традиційного смаку з незвичайними інгредієнтами. Також, ви можете спробувати замінити свинину та яловичину на курку або рибу, або додати у фарш різні спеції, щоб змінити смак та створити власну унікальну версію цїєї класичної страви. Пельмені можна заморожувати та зберігати у морозильнику на майже нескінченний час, що робить їх ідеальним варіантом для швидкої та смачної вечері в будь-який день.